Loomis

AML-specialist till Loomis Sverige

Loomis Sverige AB är marknadsledande i Sverige när det gäller kontanthantering. Kärnan i vår verksamhet är att transportera kontanter till och från butiker, banker, deponeringsboxar och uttagsautomater och räkna dem i våra uppräkningscentraler för insättning på kundernas konto. Vi erbjuder också privatpersoner hemleverans av över 30 resevalutor.

 

På Loomis tror vi på mångfald och inkludering. Genom vår slogan ”All Welcome” tar vi ställning som en inkluderande arbetsgivare och aktör i samhället. Här är alla medarbetare välkomna. Vi vill att alla ska kunna betala på det sätt som passar dem - oavsett om det är kontanter, kort eller digitalt.

 

Vi söker nu en AML-specialist med både gedigna kunskaper om AML-regelverket i sig och operativ erfarenhet av att arbeta med dessa viktiga frågor.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Vi är ett engagerat, kompetent, prestigelöst och snabbfotat gäng som söker en ny kollega. Loomis har en platt organisation, som präglas av entreprenörsanda och det finns stora möjligheter att vara med och sätta sin prägel på verksamheten. Om du tycker om att arbeta med utmanande frågor inom penningtvätt och vill bidra till samhällsutvecklingen, så är vi arbetsplatsen för dig. Ryktet om kontanternas död är överdrivet och det går mycket bra för vår verksamhet. AML-funktionen består idag av 14 personer.

 

Om rollen

I rollen som AML-specialist har du möjlighet att vara med att påverka alla delar inom arbetet med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism och säkerställa att vi gör ansvarsfulla affärer.

 

Du kommer få en central roll i AML-funktionen och det är till dig AML-chefen, analytiker, utredare och andra kollegor i kundnära roller kommer med juridiska frågor om penningtvättsregelverket.

 

Du ansvarar för styrdokument, att de är uppdaterade och finns tillgängliga på ett genomtänkt sätt. Inte minst har du en viktig roll i uppdateringen av vår allmänna riskbedömning.

 

Du stödjer också AML-chefen med intern och extern rapportering samt andra rutiner och dokument. AML-chefen, som också är särskild utsedd befattningshavare och rapporterar direkt till VD, är din närmsta chef.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskoleutbildning med inriktning mot juridik eller ekonomi och minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Du har mycket god kunskap och praktisk förståelse för AML-regelverket. Vidare har du ett helhetsperspektiv kring AML samt erfarenhet av operativt arbete inom området.

 

Då rollen innehåller omfattande kontakt med verksamheten är det av stor vikt att du är pedagogiskt, kommunikativ och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

 

Vår avdelning ansvarar för att hålla utbildningar för övriga kollegor på bolaget vilket innebär att du måste tycka om att förmedla din kunskap till andra.

 

Social förmåga, god samarbetsförmåga och viljan att kavla upp ärmarna när det behövs är egenskaper som vi värdesätter och som gör att du kommer passa bra in i vårt härliga gäng.

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekströn på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

 

Din ansökan ska bestå av ett CV samt personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Din nya arbetsplats

På Loomis huvudkontor i Rotebro arbetar du med cirka 90 kollegor och ytterligare ca 75 kollegor som är aktiva inom vår produktion. Pendeltåget stannar precis utanför entrén och pendlingsmöjligheter till både Stockholm och Uppsala med omnejd är mycket goda. Parkeringsmöjligheter finns att tillgå i anslutning till kontoret. I de ljusa nyrenoverade lokalerna råder en trivsam, social och välkomnande atmosfär. Internt finns ett välutrustat gym, trivsamma gemensamma ytor och det anordnas olika aktiviteter så som afterwork och andra gemensamma tillställningar.

 

På Loomis följer vi tre grundläggande värderingar – People, Service och Integrity. Våra värderingar är viktiga för oss i vår vardag inom alla våra verksamheter.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Rotebro . Publicerat : 1 november

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Loomis

Alla jobb hos Loomis

Liknande jobb AML-specialist till Loomis Sverige