LKAB

Brandingenjör

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen.

 

Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag

 

Sektionen Norra Driftstöd Driftservice (NDD) arbetar med infrastruktur och anläggningssäkerhet inom LKAB:s verksamhet i Kiruna. Sektionen består i dagsläget av 73 medarbetare.

 

 

Om tjänsten

Rollen som brandingenjör är direkt underställd sektionschefen. Arbetet består främst av brand, risk och säkerhetsfrågor för de företrädesvis interna kunderna. Du kommer att jobba nära arbetsplatsen Brandservice som utför service av våra tekniska system samt understödjer våra interna kunder med SBA. Brandservice innefattar även en intern räddningstjänst.

 

Vi står inför ett stort miljökliv inom gruvindustrin för att bli mer autonoma och fossilfria. Detta medför att innovativt vara med och driva frågor kring brandsäkerhet av batteridrivna fordon i gruvmiljö.

 

I tjänsten som brandingenjör ingår: Att driva och ansvara för nya projekt. Att upprätthålla funktion i befintliga anläggningar och organisera SBA (Systematiskt Brandskydds Arbete) inom LKAB:s områden.

 

Tjänsten innefattar även dokumentationshantering och kontakter med leverantörer, försäkringsrådgivare, försäkringsbolag och myndigheter.

 

 

Dina kvalifikationer

Vi söker nu en inspirerad innovativ brandingenjör som med stor drivkraft vill arbeta för att skapa goda förutsättningar för verksamheten inom sektionen, med inriktning mot det SBA arbete vi utför.

Uppdraget innefattar brandskydd av Gruva, industriområden, anläggningar och byggnader.

I detta ingår bl a förebyggande, släckande (industribrandkår) och alla övrigt förekommande brandfrågor.

 

Du som söker skall vara genuint intresserad av att skapa och vidmakthålla goda kundkontakter. En viktig del i arbetet är att utveckla och driva verksamheten framåt både tillsammans med andra och enskilt. Uppföljning av verksamheten är en annan viktigt del. Detta förutsätter att du är noggrann, kundorienterad och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra.

Som person ser vi gärna att du också är strukturerad och har en viss kunskap om ekonomi.

 

Vi söker dig som är universitetsutbildad brandingenjör. Meriterande är om du innehar RUB, påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, erfarenhet från liknande tjänster och verksamhet samt från industri eller samhällsuppdrag i största allmänhet.

 

Körkort klass B krävs.

 

 

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad.

Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

 

 

Övrig information

Stationeringsort: Kiruna. Arbetstid: Dagtid

 

Vid frågor kontakta Jan Björk sektionschef NDD Tel 0980-71409

Jan.bjork@lkab.com

 

Fackliga representanter:

Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50.

Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508

Peter Johansson för Akademikerföreningen, peter.jan.johansson@lkab.com, 0980-62239

 

 

Befattning

Ingenjör, brand

 

Stationering

LKAB, Kiruna

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Sista ansökningsdatum

2021-03-31

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Kiruna . Publicerat : 16 februari

Kategorier : Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från LKAB

Alla jobb hos LKAB

Liknande jobb Brandingenjör