Linnéuniversitetet

Universitetslektor i juridik med inriktning mot straff- och processrätt

Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen.

Polisutbildningen finns i Växjö och har ett 90-tal medarbetare. Personalen kommer dels från Polismyndigheten dels universitetet. Under hösten 2019 är ungefär 1.100 studenter registrerade på polisprogrammet varav drygt 180 stycken läser programmet på distans. I våra fort- och vidareutbildningar har vi årligen drygt 800 deltagare.

Sedan 2001 omfattar verksamheten
• Grundutbildning
• Vidareutbildning
• externa uppdrag
• forskning och utveckling
• internationalisering

Ämnesområde för befattningen: Juridik med inriktning mot straff- och processrätt

Placeringsort tillsvidare:
 Växjö
Anställningens omfattning: 
100 %


Arbetsbeskrivning:

Du kommer att arbeta med att undervisa, handleda och examinera inom området för juridik på våra kurser inom såväl grundutbildningen för blivande poliser, såsom i fort- och vidareutbildningar. Undervisningen behandlar företrädesvis straff- och processrätt samt förundersökningsledning.

Kurserna ges både på campus och på distans.

Universitetet har som en del av sitt uppdrag att samverka med det omgivande samhället och i tjänsten finns även en förväntan om att du bidrar till denna samverkan. Det kan komma att ingå kursansvar och utveckling av kursmaterial. Medverkan i ämnesområdets utveckling ingår också och rätt sökande förväntas vara positiv till att utvecklas och bredda sin kompetens inom såväl undervisningen som ämnet.


Behörighetskrav:

Behörig att anställas som lektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen i juridik med inriktning mot straff- eller processrätt. För behörighet till denna anställning krävs dessutom erfarenhet av undervisning inom ämnesområdet.

Enligt Linnéuniversitetets anställningsordning gäller att den pedagogiska skickligheten ska avse såväl planering, genomförande och utvärdering av undervisning, som handledning och examination.


Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av en lektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten.

Särskilt meriterande är om den sökande också har pedagogisk utbildning och undervisningserfarenhet.
Meriterande för denna anställning är även erfarenhet av användandet av digitala läroplattformar.

God kommunikations- och samarbetsförmåga värderas högt, liksom förmågan att kunna bidra till en god arbetsmiljö.

När universitetet anställer nya lärare ska de sökande väljas, som genom en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en framgångsrik utveckling av verksamheten.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 20 januari 2020! Kontaktpersoner:

Prefekt Ola Kronkvist, ola.kronkvist@lnu.se, tel 0470-708162      
Ämnesansvarig i juridik Tord Josefson, tord.josefson@lnu.se. tel 0470-708699
eller HR-partner Karolina Österdahl, karolina.osterdahl@lnu.se, tel 0470-708674

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Din ansökan ska utformas enligt Mall för ansökan som du hittar i Kompletterande riktlinjer -
Anställningsordning under rubriken "viktiga dokument" längst ned under annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Övriga handlingar, t ex olika typer av vetenskapliga arbeten, ska skickas in digitalt tillsammans med ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : Om 17 timmar . Arbetsort : Växjö . Publicerat : 5 december

Kategorier : Juridik Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Linnéuniversitetet

Alla jobb hos Linnéuniversitetet

Liknande jobb Universitetslektor i juridik med inriktning mot straff- och processrätt