Lindesbergs kommun

VA-ingenjör med inriktning ledningsnät

 

Hemsida: http://www.lindesberg.se/

Om arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen erbjuder kreativa samtal, högt tempo, lösningsfokuserade arbetssätt och ger dig möjlighet att driva och delta i föränderliga samhällsbyggnadsprocesser. Vi är en samverkande förvaltning mellan Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora kommun med ett brett uppdrag inom kommunernas samhällsbyggnadsprocesser.

 

Förvaltningen består av tre huvudsakliga verksamhetsområden: teknisk verksamhet, planering och projekt samt bygg och miljö.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som VA-ingenjör innebär ett varierande och utmanande arbete inom verksamhetsområdet vatten och avlopp. Här finns goda möjligheter till vidareutveckling och att själv styra sin arbetsdag.

 

Som VA-ingenjör kommer du att arbeta med inriktning mot VA-ledningsnät. Du ska i din tjänst, med din kompetens och erfarenhet, kunna stödja olika funktioner inom enheten VA-ledningsnät. Du kommer att ha en aktiv roll i projektgrupp för att förnyelseplaner för VA-ledningsnät tas fram, samt att verka som beställare /ombud vid avrop av projekt kopplat till utförandet av förnyelseplanen. Du är även ansvarig för framtagande av förstudier som bedrivs inom verksamhetsområdet. Arbetet är främst inriktat mot långsiktig planering av verksamheten. Du kommer också att hantera skadeståndsärenden och VA-försäkringsfrågor.

 

I tjänsten kommer du att ha många sociala kontaktytor inom hela Samhällsbyggnadsförvaltningen, samt externt med kommuninvånare, entreprenörer och leverantörer.

 

Med din kompetens säkerställer du att kommunernas utveckling sker med hänsyn till människors hälsa och miljö samt med de bästa tekniska lösningarna för en långsiktigt hållbar VA-försörjning där VA-kollektivets resurser används på ett ansvarsfullt sätt.

 

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad VA-ingenjör som trivs med både självständigt arbete och teamdynamik. Som en nyckelperson i vårt team kommer du att vara tydlig, lyhörd och initiativtagande, vilket bidrar till att driva vår verksamhet framåt. Din förmåga att hantera flera ärenden samtidigt och göra korrekta avvägningar kommer att vara avgörande för att säkerställa att våra beslut är välgrundade och genomtänkta. Din kommunikativa och samarbetsvilliga inställning, tillsammans med din strukturerade arbetsmetodik, kommer att vara till stor nytta när du navigerar genom komplexa VA-frågor och ärenden. Att vara öppen för att lära nytt och vara intresserad av utvecklandet av arbetsprocesser är också viktigt.

 

Vi ser att du har examen som civil- eller högskoleingenjör inom väg- och vattenbyggnad, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt kan kombinationen av annan eftergymnasial utbildning inom området och gedigen erfarenhet av VA och utförande av VA-utredningar, vara en stark merit för dig

 

Din förmåga att navigera i olika datorsystem och uttrycka dig klart och tydligt på svenska, både i tal och skrift, är av yttersta vikt. Tjänsten kräver också att du har B-körkort.

 

Vi ser positivt på erfarenhet av arbete i VA-banken samt inom politiskt styrda organisationer. Kunskaper inom förorenade områden är också meriterande.

 

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Referensnummer: TKN:A 2024/10

 

Sista ansökningsdag

2024-08-08

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 8 augusti . Arbetsort : Lindesberg . Publicerat : 3 juli


Senaste jobben från Lindesbergs kommun

Alla jobb hos Lindesbergs kommun

Liknande jobb VA-ingenjör med inriktning ledningsnät