Lidingö stad

Verksamhetsområdeschef för äldre och förebyggande stöd

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag. 


I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. 
Gå in på
www.lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

 

Omsorgs- och socialförvaltningens uppdrag är bland annat att möjliggöra och utföra de beslut som omsorgs- och socialnämnden tar. Allt arbete vi gör ska präglas av vår värdegrund, att vi sätter individens perspektiv i centrum, vilket innebär att vi i vårt arbete utgår från varje individs unika situation och behov. 

Verksamhetsområde äldre och förebyggande stöd, som är ett av förvaltningens fyra verksamhetsområden, är uppdelad i två enheter som leds av två enhetschefer. I verksamhetsområdet arbetar ca 30 medarbetare. Enheterna hanterar bland annat frågor gällande handläggning inom biståndsbedömning äldre och förebyggande arbete inom äldreområdet.

 

Arbetsuppgifter:

I uppdraget som verksamhetsområdeschef leder och utvecklar du verksamheten. I uppdraget ingår att utveckla samverkan inom verksamhetsområdet men även att bidra till att samverkan utvecklas mellan förvaltningens övriga verksamhetsområden. Du ska även bidra till en aktiv omvärldsbevakning och själv vara uppdaterad inom aktuell forskning som berör verksamhetsområdet. Uppdraget innebär vidare att förbereda och föredra ärenden inför nämnden. Du har en given roll i förvaltningschefens ledningsgrupp och förväntas bidra till hela förvaltningens utveckling. Du rapporterar till förvaltningschefen.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig med socionomutbildning eller motsvarande annan relevant högskoleutbildning. Du har god erfarenhet av arbete inom social- och omsorgsområdet samt har varit chef för biståndshandläggning eller har ansvarat för motsvarande. Du har även god övergripande kunskap om lagstiftningen inom verksamhetsområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete. 

Du är en erfaren och trygg ledare med förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Du leder utifrån ett utvecklande ledarskap och kommunicerar på ett tydligt sätt. Erfarenhet från arbete i en politisk styrd organisation, gärna kommunal, ser vi som nödvändigt för att lyckas i rollen. Som person är du utvecklingsinriktad, har god strategisk förmåga och vågar fatta beslut. Du är målinriktad och drivs av att uppnå såväl ekonomiska som verksamhetsmässiga resultat. 

Övrigt:
Som ledare i staden erbjuds du vårt ledarskapsprogram, Ledarlyftet. Lidingö stad arbetar utifrån modellen Utvecklande ledarskap (UL). Vi erbjuder bra anställningsförmåner, bl. a möjligheten till semesterväxling. 

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag: 2017-08-27

 

Viktiga uppgifter:
Ref.nr: 3509083090

Tjänstens omfattning: 100%

Tillsvidareanställning

Antal jobb: 1

 

Kontaktinfo:

Lotta Wigen

Förvaltningschef

(+46) 08-731 30 01


Fackligt ombud via stadens växel

08-731 30 00

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 27 augusti . Arbetsort : Lidingö, Stockholm . Publicerat : 10 augusti

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Cheftjänster inom vården Samhälls- & Beteendevetenskap Övrigt


Senaste jobben från Lidingö stad

Alla jobb hos Lidingö stad

Liknande jobb Verksamhetsområdeschef för äldre och förebyggande stöd