LFV

LFV söker Jurist

Norrköping
LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster. Våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter att driva digitaliseringen. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.

Koncernfunktion Juridik och Kvalitet, Flygsäkerhet, Miljö (JKFM) ansvarar för de juridiska frågorna inom LFV och LFVs verksamhetsledningssystem när det gäller kvalitet, flygsäkerhet och miljö samt följer upp hur de efterlevs. Funktionen ansvarar även för myndighetsinterna kvalitetsrevisioner och regelefterlevnad.

Enheten Koncernjuridik ingår i JKFM och har till uppgift att vara LFVs koncernövergripande funktion för juridiska frågor. Enheten kommer att bestå av fem medarbetare utöver enhetschefen. Koncernjuridik ansvarar för att tillhandahålla juridiskt stöd till alla delar av verksamheten, inklusive till LFVs dotterbolag. Vidare är det Koncernjuridik som för LFVs talan i domstol, identifierar nya och ändrade lagkrav, bereder ärenden som rör riksdagen, regeringen, regeringskansliet med flera.

Koncernjuridik hanterar dels myndighetsjuridik, dels olika affärsrättsliga frågor såsom förhandlingar, avtal, tvistelösningar, konkurrensrätt, upphandlingsrätt, bolagsrätt samt flygtrafiktjänstjuridik såväl från EU som svenska regelverk. LFV är en bevakningsansvarig myndighet (blivande beredskapsmyndighet) och inom Koncernjuridik arbetar vi såväl med totalförsvarsjuridiska frågor som med säkerhetsjuridik. Varje jurist har ett antal huvudsakliga ansvarsområden men för att undvika singelkompetenser samarbetar juristerna över ansvarsgränserna.

LFV söker nu en jurist med inriktning mot säkerhet och totalförsvar till enheten Koncernjuridik.  

Din roll
Arbetet som koncernjurist i LFV innebär att Du arbetar i en miljö som är både nationell och internationell, kommersiell och samtidigt styrd utifrån regelverket för myndigheter. I din roll som koncernjurist kommer Du att arbeta med varierande frågor av juridisk karaktär inom rättsområdena säkerhet och totalförsvar.

Du kommer bl.a. att ge råd och juridiskt stöd till organisationen, bistå med rättsutredningar, utforma remissvar, vara beredskapssamordnare för Koncernjuridik samt hålla i utbildningar. Du kan komma att delta i olika internationella och nationella samarbeten och projekt. Du rapporterar direkt till enhetschefen. Arbetet innefattar både operativa och strategiska delar.

Din profil
Du har en juristexamen eller annan motsvarande utbildning. Vi tror att Du har cirka fem till sex års juridisk erfarenhet från myndighet, advokatbyrå eller bolag och du har erfarenhet av säkerhetsrelaterad juridik. Du har även stort intresse av att sätta dig in i nya rättsområden. Du bör kunna arbeta obehindrat på engelska och svenska.

Har Du erfarenhet av totalförsvarsjuridik ser vi detta som meriterande.

För att lyckas i rollen är du självgående, flexibel och har en hög personlig mognad. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning och förmåner
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort i Norrköping. Innan anställning genomför vi en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Vi sitter i ljusa och fina lokaler centralt i Norrköping och erbjuder ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med lösningsfokuserade, engagerade och nytänkande medarbetare.
 
Kontaktpersoner
Sofia Bergenbrant
Enhetschef
011-19 21 78
sofia.bergenbrant@lfv.se

Jonas Åkesson
HR Business Partner
070-7192230
jonas.akesson@lfv.se

Per-Ola Kårbro
Facklig kontakt ST
011-19 20 00

Andreas Gröndal
Facklig kontakt SACO
011-19 20 00

Du ansöker senast 2022-10-09 genom att klicka på knappen nedan.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 9 oktober . Arbetsort : Norrköping . Publicerat : 19 september

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från LFV

Alla jobb hos LFV

Liknande jobb LFV söker Jurist