Ledarna

Förbundsjurist till Ledarna

Som förbundsjurist på Ledarna erbjuds du ett omväxlande arbete med många spännande och oväntade arbetsrättsliga frågeställningar från Sveriges chefer.

Om tjänsten: Vi söker en förbundsjurist vars uppdrag är att bidra till att den arbetsrättsliga informationen som lämnas ut till våra medlemmar är korrekt och håller en hög kvalitet. Du kommer att biträda medlemmar i rättsliga processer, i såväl allmän domstol, Arbetsdomstolen som förvaltningsrätt. Utöver detta kommer du att hålla utbildningar i juridik både internt och till medlem.

Du ingår i ett team om fyra jurister och rapporterar till vår chefsjurist.

Arbetsuppgifter

Du kommer att:

 • Ge råd och stöd till kollegor, som i sin tur har medlemskontakt
 • Biträda medlemmar i rättsliga processer
 • Se till att medlemmar får den chefsrelaterade arbetsrättsliga information de behöver, genom information på webb, i medlemsbrev etc.
 • Utforma och hålla utbildningar

Kvalifikationer

Din profil:

 • Jur.kand./Juristexamen
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av arbetsrätt och processrätt
 • Erfarenhet av att utforma och hålla utbildningar i juridik för icke-jurister
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Kunna läsa och förstå juridisk engelska

Meriterande för tjänsten:

 • Notariemeritering
 • Arbete för arbetsmarknadens parter
 • Ledarskapsutbildning

Som person är du tydlig och har ett pedagogiskt tillvägagångssätt, då du ska kunna förmedla juridisk information och ge konkreta råd till icke-jurister. Vidare är du förtroendeingivande och kvalitetsmedveten eftersom din främsta funktion är att tillhandahålla arbetsrättslig expertis. Du är bekväm i utbildningsrollen då du kommer hålla utbildningar för både kollegor och medlemmar. Vi ser att du är självgående samtidigt som du värdesätter samarbete och med lätthet kan skapa goda relationer inom såväl den egna organisationen, som till medlemmar och med- och motparter. Slutligen ser vi att du är serviceorienterad och sätter medlemmarnas bästa i fokus.

Frågor

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sara Kullgren på Sara.kullgren@ledarna.se. Har du frågor kring din ansökan eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Natasha Casas-Cordero hos oss på personal@ledarna.se.

Ansökan

Din ansökan (cv och motivationsbrev, ej personligt brev) vill vi ha snarast då urval och intervjuer görs löpande, dock senast den 28 februari. 

Övrigt

Heltid, tillsvidare och tillsättning sker enligt överenskommelse. Tjänsten utgår från vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm. Läs gärna mer om vad Ledarna som arbetsgivare kan erbjuda dig.

För att ge bästa möjliga service till våra medlemmar eftersträvar Ledarna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället i stort och vi vill särskilt uppmuntra sökanden som kan bidra till det. Idag är vi till största delen kvinnor varför vi gärna ser fler män som sökande till våra tjänster.

Inför rekryteringsarbetet har Ledarna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Ledarna

Alla jobb hos Ledarna

Liknande jobb Förbundsjurist till Ledarna