Lärarförbundet

Förbundsjurist

Lärarförbundet söker förbundsjurist 

Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar?

 

Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade fråga. Skolan är avgörande för Sveriges framtid och en nyckel till integration. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor.

 

Vi som jobbar här vill vara personliga, öppna, framåtsyftande, fokuserade och aktiverande, det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 232 000 medlemmar. 

 

Lärarförbundet söker en förbundsjurist till Lärarförbundets centrala kansli. 

 

 

Dina arbetsuppgifter: 

Som förbundsjurist stödjer du förbundets kärnverksamhet genom att ansvara för kunskap, stöd, rådgivning, kvalitetssäkring, utbildning och policyarbetet inom det juridiska området. Du medverkar bland annat till att tillvarata medlemmarnas och förbundets rättsliga anspråk och driver i förekommande fall processer i domstol och skiljenämnd.

 

Du kommer också att skriva remissyttranden och arbeta med utbildning för våra ombudsmän. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp bestående av tre förbundsjurister som arbetar tätt tillsammans med resten av enheten bestående av centrala förhandlare och experter.

 

 

Om dig: 

 

För att lyckas i rollen behöver du ha: 

- jur. kand och erfarenhet av juridiskt arbete främst inom det arbetsrättsliga området, gärna med erfarenhet av arbete inom arbetstagar-/arbetsgivarorganisation, 

- processvana och/eller erfarenhet av arbete i domstol, 

- förmåga att skapa kontakter och få förtroende, 

- analytisk förmåga, 

- arbetar självständigt och har en god samarbetsförmåga, 

- förmåga att uttrycka dig bra och målgruppsanpassat både i tal och i skrift. 

 

 

Vad kan vi erbjuda dig: 

Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation som är inne på en spännande förändringsresa. Självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension.

 

Vi erbjuder dig subventionerade luncher, flexibla arbetstider och vår förmånsportal – som har Sveriges största utbud av förmåner och personalrabatter.

 

Vi är stolta över att vi år 2016 vann Guldnappen – och fick titulera oss Sveriges bästa arbetsgivare för småbarnsföräldrar. 

 

Vi sitter i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm i ljusa, fina lokaler. Hit tar du dig enkelt med tvärbanan eller med buss. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla.

 

Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. 

 

Välkommen med din ansökan så fort som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande. 

 

Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi använder oss av. All annons- och marknadsföringsförsäljning undanbedes.

 

 

Skolan är en avgörande fråga för Sveriges framtid. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare och därför ska lärare ha bra löner och villkor. Oavsett vad du jobbar med på Lärarförbundet är det en dynamisk arbetsplats där du kommer att utvecklas. 

Så här fungerar vår rekryteringsprocess 

Träffa några av våra medarbetare 

Om Lärarförbundet 

 

 

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2018-09-14

 

 

Kontakta oss

 

Johan Ernestam 

Akademikerföreningen

johan.ernestam@lararforbundet.se

072-536 36 58

 

Camilla Brown 

Enhetschef

camilla.brown@lararforbundet.se

08-7376665

 

Hans Flygare 

Unionenrepresentant

hans.flygare@lararforbundet.se

072-207 48 82

 

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 14 september . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Lärarförbundet

Alla jobb hos Lärarförbundet

Liknande jobb Förbundsjurist