LANTMÄTERIET

Funktionschef, Linköping

Referensnummer: 302-2017/3510

Lantmäteriet söker en funktionschef till kontoret i Linköping.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

Är ett närvarande ledarskap viktigt för dig? Drivs du av att coacha, utveckla och motivera dina medarbetare? Att jobba i team med andra chefskollegor? Då kan du vara den funktionschef vi söker till kontoret i Linköping!

För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation

Arbetsuppgifter

Som funktionschef har du resultat- och personalansvar, det innebär bland annat att:

- du har ansvar för funktionens medarbetare, deras kompetensutveckling och för att skapa ett engagemang och goda förutsättningar så att medarbetarna kan utföra sina arbetsuppgifter på ett gott sätt samt bistår vid rekrytering av ny personal
- du ansvarar för funktionens ekonomi enligt delegationsordning samt leder den operativa verksamheten på kontoret
- du genomför medarbetar-, löne- och uppföljningssamtal
- du har ansvar för att dina medarbetare har en god arbetsmiljö
- du medverkar i enhetens ledningsgrupp

Kvalifikationer

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Vi söker dig som:

- har högskole- eller civilingenjörsexamen inom lantmäteriet eller samhällsbyggnad, eller jurist- eller rättsvetarexamen, alternativt motsvarande kompetens.
- är handlingskraftig och har förmåga att självständigt utveckla och driva verksamheten mot uppsatta mål
- har intresse för att utveckla och ta tillvara medarbetarnas egenskaper/kunskaper och stärka dem i yrkesrollen
- har förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos medarbetarna
- är en god kommunikatör med förmåga till överblick och att se helheter
- har erfarenhet från arbete på en myndighet

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är meriterande om du tidigare varit chef med personalansvar.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Lisa Hambraeus, enhetschef, telefon 013-25 41 08. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Christoffer-Robin Öunpuu, 013-25 41 01 och för ST inom Lantmäteriet, Rolf Pettersson, 0155-20 67 19. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Du följer väl oss på 
Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/3510, senast 2017-08-31. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund. 

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 10 augusti

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från LANTMÄTERIET

Alla jobb hos LANTMÄTERIET

Liknande jobb Funktionschef, Linköping