Länsstyrelsen Västernorrland

Jurist

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Arbetsuppgifter

Som länsjurist är du en viktig stödfunktion till länsstyrelsens samtliga medarbetare. Du kommer att ingå i en mindre grupp länsjurister. Som länsjurist deltar du i många av länsstyrelsens övriga ärenden och bevakar de juridiska aspekterna i verksamheten. Du deltar i utvecklingen och förenklingen av handläggningen inom länsstyrelsen. Länsjuristerna jobbar bland annat med de allmänna valen, dataskyddsfrågor och juridiskt stöd vid kris. Du kommer också att handlägga egna ärenden och besluta i överklaganden av beslut som fattats av exempelvis kommun, kyrka, Polismyndigheten eller Trafikverket. Länsjuristerna tillhör Förvaltningsenheten inom länsstyrelsen. Utöver länsjuristerna består enheten av förvaltningshandläggare och beredskapshandläggare. Arbetsuppgifterna är breda och spänner över flera rättsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig. Du har goda kunskaper i offentlighets- och sekretesslagstiftningen, förvaltningsrätt och i juridisk metodik. Det är meriterande om du har särskild kunskap inom plan- och bygglagen samt miljöbalken. Du bör ha erfarenhet av praktisk tillämpning av förvaltningsjuridik. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du noggrann, självgående, och har god samarbetsförmåga. Du ska också ha en god problemlösande analysförmåga. Din muntliga och skriftliga kommunikation kännetecknas av en vårdad, enkel och begriplig svenska. Du bör ha körkort klass B. 

Anställningens omfattning

Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-3702-18

Gör ansökan

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas. 

För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. 

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta ingår det ett arbetsprov. Arbetsprovet syftar till att testa din språkliga och problemlösande analytiska förmåga. 

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter att fördjupa dig inom något av länsstyrelsens olika verksamhetsområden och till kompetensutveckling. Vid länsstyrelsen erbjuds du olika möjligheter till friskvård, bland annat genom friskvårdstimme, friskvårdsbidrag samt aktiviteter som arrangeras av både Länsstyrelsens Idrottsförening och våra hälsoinspiratörer. Länsstyrelsen har också flexibel och rökfri arbetstid.

Sista ansökningsdag

2018-06-07

Arbetsplats

Västernorrlands län

Kommun

Härnösand

Yrkeskategori

Länsjurist

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Kontaktperson

Håkan Söderholm

Enhetschef 0611-34 91 04 070-555 48 63

 

Fackliga företrädare

Johan Åkesson

SACO 0611-34 90 79

Oskar Norrgrann

ST 0611-34 92 38

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Härnösand

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Länsstyrelsen Västernorrland

Alla jobb hos Länsstyrelsen Västernorrland

Liknande jobb Jurist