Länsstyrelsen Stockholm

Handläggare till enheten för tillstånd

Rollen som handläggare innefattar uppgifter inom arbetsområdet stiftelser. Dina uppgifter kommer huvudsakligen att bestå av att registrera stiftelser och hantera ändringsanmälningar från stiftelser. Du kommer att samarbeta med våra jurister och handläggare inom stiftelseområdet. Vi arbetar i ärende- och dokumenthanteringssystemet Platina.

Du ska ha

  • relevant gymnasieutbildning, t ex samhällsvetenskaplig, ekonomisk eller juridisk inriktning
  • minst två års erfarenhet av handläggning från offentlig verksamhet, helst statlig
  • god kompetens inom officepaketet
  • vilja och förmåga att bidra till en god arbetsmiljö

Du ska vara

  • noggrann och serviceinriktad

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem.

Länsstyrelsen värdesätter språkkunskaper och erfarenheter av olika kulturer. Vi fäster avgörande vikt vid dina personliga egenskaper.

Enheten för tillstånd har 29 medarbetare och hanterar cirka 85 ärendegrupper inom olika verksamhetsområden. Bland annat prövas ansöknings- och tillståndsärenden rörande stiftelser, bevakningsföretag, kameraövervakning, medborgarskap för nordiska medborgare. Enheten ingår i avdelningen för rättsliga frågor som har drygt 100 medarbetare och förutom Enheten för tillstånd tre andra enheter (Tillsyn, Överklagande och juridiskt stöd, samt Diarium & Arkiv)

Övrigt
Vi arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm och har rökfri arbetstid. Vi arbetar med ständiga förbättringar och tillämpar ett digitalt arbetssätt.

Anställningsform:

Heltid

Tillträde: Snarast

Kontaktperson:

Helena Remnerud, enhetschef, Tel 010-223 16 96 eller 072-204 20 75

Fackliga företrädare

Cecilia Westerberg, ST, Tel 010-223 16 17

Per Claesson, SACO, Tel 010-223 15 19

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-22

Referensnummer:112 9035-2018

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder. 

Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 450 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling. 

Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 22 mars . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Länsstyrelsen Stockholm

Alla jobb hos Länsstyrelsen Stockholm

Liknande jobb Handläggare till enheten för tillstånd