Länsstyrelsen i Stockholms län

Enhetschef till enheten för förvaltning

Länsstyrelsens avdelning för Rättsliga frågor

söker

Enhetschef till Enheten för förvaltning

Vi har skapat en ny organisation på vår Rättsavdelning och har nu behov av fler enhetschefer. Vi söker därför en enhetschef till den nybildade enheten för förvaltning.

Rättsavdelningen utlovar ett stimulerande uppdrag i landets mest expansiva region där du kommer att vara en viktig medspelare i vårt uppdrag att åstadkomma en rättssäker och effektiv hantering inom en stor mängd olika områden. Enheten ansvarar för handläggning av ärenden inom flera olika områden, t ex auktorisation av bevaknings- och delgivningsföretag, nordiska medborgarskap, utbetalning av lönegaranti, deponeringar av pengar, lokala trafikföreskrifter och internationella delgivningar.

Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen. Du ingår i rättsavdelningens ledningsgrupp där du kommer att få ta ett helhetsansvar för avdelningens verksamhet i samspel med Länsstyrelsens övriga verksamheter. Du ska även leda, samordna och utveckla enhetens verksamhet i samspel med dina medarbetare. Att se, förstå och kunna agera utifrån samband är en nyckelkompetens i tjänsten som enhetschef. Förmåga att entusiasmera och motivera medarbetarna och stötta kollegorna i ledningsgruppen genom ett genuint ledarskapsintresse är avgörande för framgång i rollen. Självklart har du god samarbetsförmåga och är utvecklingsinriktad.

Vi vill att du främst är en bra ledare med vilja och förmåga att utöva ett närvarande ledarskap. Det innebär att du är närvarande i verksamhetens vardag och coachar dina medarbetare löpande och stämmer av deras arbetssituation och förutsättningar regelbundet. Du är dessutom medlem av myndighetens chefskollegium och bärare av Länsstyrelsen varumärke såväl internt som externt.

Du ska ha

 • högskoleutbildning, som är relevant, på minst fil kand-nivå
 • flerårig erfarenhet av chefsroll eller annan verksamhetsledande roll
 • erfarenhet av att arbeta med planering och uppföljning av verksamhet
 • god kunskap om myndighetsutövning
 • god samarbetsförmåga och förmåga att skapa och bibehålla goda relationer
 • vilja och förmåga att bidra till bra arbetsmiljö
 • god förståelse för helheter och samband
 • god pedagogisk förmåga och förmåga att engagera
 • stort intresse för att leda verksamhet och arbeta med människor

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av leda verksamhet med tyngdpunkt på ärendehandläggning
 • erfarenhet av att arbeta i en differentierad verksamhet
 • erfarenhet från liknande roll inom annan offentlig verksamhet
 • erfarenhet av förbättringsarbete samt kunskaper om verksamhetsutveckling

Vi lägger avgörande vikt vid personliga egenskaper.

Enheten består av 19 medarbetare. Avdelningen för rättsliga frågor består av ca 105 medarbetare fördelade på sex enheter. Vi arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm. Vi arbetar med ständiga förbättringar och tillämpar ett digitalt arbetssätt.

Övrigt

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast
Sista ansökningsdag: 2018-12-29
Referensnummer: 112-50337-2018
Länsstyrelsen Stockholm tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden.  

Länsstyrelsen samarbetar med Experis ManpowerGroup i denna rekrytering. Vid frågor kontakta Experis rekryteringskonsulter Anna Arborelius, tel 072-537 50 11, eller Katarina Thomasson, tel 070-231 28 05.

Välkommen med din ansökan!

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder. 

Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 480 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling. 

Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter.

Kontaktpersoner

Åsa Ryding

Avdelningschef

010 223 15 42, 070-920 65 94

Khrosh Nori

ST

010-223 17 39

Mia Lindström

SACO

010-223 15 01

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 29 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 26 november

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Stockholms län

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Stockholms län

Liknande jobb Enhetschef till enheten för förvaltning