Länsstyrelsen i Norrbotten

Vattensamordnare till Vattenmyndigheten vikariat

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen i Norrbotten är en av fem länsstyrelser som har ett särskilt utpekat uppdrag att vara Vattenmyndighet. På vattenmyndigheten i Bottenviken arbetar ca 10 personer inom olika kompetensområden. Arbetet utgår ifrån EU:s ramdirektiv för vatten där det långsiktiga målet är att uppnå en god vattenstatus på alla inlands-, grund- och kustvatten. Vattenmyndigheten samordnar arbetet med vattenförvaltning i Bottenvikens vattendistrikt som omfattar två län, 28 kommuner samt Torneälvens avrinningsområde som delas med Finland.

 

Vattenmyndigheten deltar också i den gemensamma organisation som finns mellan de fem vattenmyndigheterna och samverkar med nationella myndigheter och organisationer. Vill Du veta mer om vattenmyndigheterna så gå in på hemsidan www.vattenmyndigheterna.se Vattenmyndigheten söker en vattensamordnare till ett ettårigt vikariat för arbete med förekommande uppgifter inom vattenförvaltningen. I arbetet ingår bland annat samordning inom och mellan de fem vattendistrikten i frågor kring kartläggning och analys av vattenförekomster, miljöövervakning samt framtagande av förslag till förvaltningsplan och åtgärdsprogram.

Som vattensamordnare på vattenmyndigheten är du den som har ansvar för frågor som rör upplägg av arbetet med de grundläggande analyserna av vattenförekomsternas status, påverkan samt utformning av övervakningsprogram. Du kommer att ingå i någon av vattenmyndigheternas gemensamma arbetsgrupper eller kompetensnätverk och fungera som länk mellan arbetet i vattendistriktet och nationellt arbete. De fem arbetsgrupperna är kartläggning och analys, åtgärdsprogram, ekonomisk analys, kommunikation och samverkan samt miljökvalitetsnormer. Vattenmyndigheten har också inriktat sitt arbetssätt på olika samhällssektorer t ex vattenkraft, lantbruk, skogsbruk, avlopp och vattenförsörjning. Exakt vilka arbetsuppgifter som blir aktuella kommer att utgå från din egen naturvetenskapliga kompetens och hur den bäst kan utnyttjas tillsammans med nuvarande bemanning för att skapa en effektiv integrerad förvaltning. Vi har ett integrerat arbetssätt där allt som görs bygger vidare mot målet att genom samverkan ta fram ett kostnadseffektivt åtgärdsprogram till 2021. 

Även andra arbetsuppgifter inom enheten kan bli aktuella utifrån dina kunskaper, eller hur Länsstyrelsen och enhetens uppdrag kan komma att ändras.

 

 

Kvalifikationer

Länsstyrelsen söker dig som har en naturvetenskaplig utbildning med inriktning på vatten. Vi söker dig som brinner för vattenfrågor och som vill trivs med att arbeta med andra. Som person är du utåtriktad och engagerad. Du tar initiativ och har förmåga att både starta, driva och avsluta projekt. Det är av yttersta vikt att du klarar av att ha flera bollar i luften samtidigt. Arbetet är både strategiskt och praktiskt och du ska trivas att jobba i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar. Uppdraget innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har ett öppet arbetsklimat och värnar vår arbetsglädje och laganda

 


Vi söker dig som:
• har relevant naturvetenskaplig akademisk utbildning inom områdena limnologi, hydrologi, geovetenskap, akvatisk ekologi eller utbildning som vi bedömer som likvärdig. 
• har en god kommunikativ förmåga och erfarenhet av att samarbeta med många aktörer
• har förmåga att anlägga ett brett samhällsperspektiv i arbetet
• är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ och identifiera nödvändiga processer/steg i arbetet
• har goda färdigheter i att kommunicera vårdat enkelt och begripligt samt presentera såväl muntligt som skriftligt på svenskaDet är ytterligare en fördel om du har:
• utbildning eller erfarenhet av att arbeta med frågor rörande jordbruk eller VA-frågor 
• erfarenhet av att leda projekt/processer
• erfarenhet av arbete med vattenförvaltning eller vattenfrågor
• erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller kommunal verksamhet
• kunskaper eller behärskar det finska språket i tal och skrift

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper

Anställningens omfattning

Vikariat t.o.m. 2019-09-01 Tillträde snarast efter överenskommelse.

 

 

Ansökan

Referensnummer:   112-8240-18

 

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

 

 

Övrigt

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta 
här.

 

 

Sista ansökningsdag

2018-08-06

Arbetsplats

Norrbottens län

Kommun

Luleå

Yrkeskategori

Limnolog

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Läs mer

Hemsida

 

Kontaktpersoner

Lisbeth Alakangas

Enhetschef 072-725 65 51

lisbeth.alakangas@lansstyrelsen.se

 

Lisa Lundstedt Vattenvårdsdirektör

010-225 53 65, 070-639 60 93 

lisa.lundstedt@lansstyrelsen.se

 

Facklig företrädare

Fackliga företrädare för miljöavdelningen, SACO

010-225 50 00

 

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 augusti . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Ekonomi & Finans Miljö & Naturbruk Offentliga jobb


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Norrbotten

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Norrbotten

Liknande jobb Vattensamordnare till Vattenmyndigheten vikariat