Länsstyrelsen i Norrbotten

Vattensamordnare till Vattenmyndigheten

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten. Vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Vi bevakar också Norrbottniska intressen på det nationella planet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. Hos oss arbetar omkring 270 personer inom avdelningarna miljö, samhälle,näringsliv och verksamhetsstöd. Länsledningen består av landshövding och länsråd.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen i Norrbotten är en av fem länsstyrelser som har ett särskilt utpekat uppdrag att vara Vattenmyndighet. På vattenmyndigheten i Bottenviken arbetar ca 10 personer inom olika kompetensområden. Arbetet utgår ifrån EU:s ramdirektiv för vatten där det långsiktiga målet är att uppnå en god vattenstatus på alla inlands-, grund- och kustvatten. 

En av våra medarbetare kommer att gå på föräldraledighet under våren 2018 och vi söker en vikarie för den personen. Vikariatet sträcker sig till 20190430 och kan ev förlängas. Som vattensamordnare på vattenmyndigheten i Bottenviken är du den som har huvudansvar för samverkans- och kommunikationsfrågor, men du kan även komma att vara delaktig i övrigt arbete. Du kommer att ingå i vattenmyndigheternas nationella arbetsgrupp som arbetar med samverkans- och kommunikationsfrågor och fungera som länk mellan det regionala arbetet i vattendistriktet och det nationella arbetet. Du ska stödja medarbetare och vattenvårdsdirektörer utifrån framtagna samverkans- och kommunikationsplaner. 

Det regionala samverkansarbetet är en prioriterad uppgift. Du har en nyckelroll utifrån gällande åtgärdsprogram att leda och utveckla den regionala samverkan med vattenråd, myndigheter, kommuner och andra organisationer som berörs av vattenfrågorna i distriktet. 

En annan viktig uppgift den närmaste tiden är att se över och revidera vattenmyndigheternas gemensamma webbplats och du ansvarar för att webbsidorna utvecklas tillsammans med dina kollegor i den nationella arbetsgruppen. Du kommer även att ta fram texter till webb, sociala medier, trycksaker och nyhetsbrev samt hålla samverkans- och kommunikationsplaner uppdaterade. 

Övriga arbetsuppgifter är förekommande arbete inom vattenförvaltningen .Dessa kommer att utgå från din egen naturvetenskapliga kompetens och hur den bäst kan utnyttjas tillsammans med nuvarande bemanning för att skapa en effektiv integrerad förvaltning.

Kvalifikationer

Som person är du utåtriktad och engagerad. Du tar initiativ och har förmåga att både starta, driva och avsluta projekt. Det är av yttersta vikt att du klarar av att ha flera bollar i luften samtidigt. Arbetet är både strategiskt och praktiskt och du ska trivas att jobba i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar. Uppdraget innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har ett öppet arbetsklimat och värnar vår arbetsglädje och laganda. 

Länsstyrelsen söker en vattensamordnare med naturvetenskaplig grund samt med erfarenhet och intresse för samverkan och kommunikation. Vi söker dig som brinner för vattenfrågor och som vill arbeta med att föra ut information om vårt arbete samt att samverka för bättre vattenmiljöer. 

Vi söker dig som:
• har relevant naturvetenskaplig akademisk utbildning (eller har naturvetenskaplig utbildning med bäring på vattenförvaltningsarbete)
• har en mycket god kommunikativ förmåga och erfarenhet av att samarbeta med många aktörer
• har erfarenhet av att leda projekt
• har förmåga att anlägga ett brett samhällsperspektiv i arbetet
• är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ och identifiera nödvändiga processer/steg i arbetet
• har goda färdigheter i att kommunicera enkelt och begripligt samt presentera såväl muntligt som skriftligt på svenska

Det är ytterligare en fördel om du har:
• har utbildning eller erfarenhet av strategiskt samverkans- och kommunikationsarbete 
• erfarenhet av arbete med vattenförvaltning eller vattenfrågor
• erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller kommun
• kunskaper eller behärskar det finska språket i tal och skrift

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Vikariat till och med 2019-04-30 som eventuellt kan förlängas. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-1130-18

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

Övrigt

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• generösa möjligheter till flexibel arbetstid
• friskvård och motion på arbetstid.

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli är av stort värde inom Länsstyrelsen eftersom dessa nationella minoritetsspråk finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta 
här.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 18 timmar . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Norrbotten

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Norrbotten

Liknande jobb Vattensamordnare till Vattenmyndigheten