Länsstyrelsen i Norrbotten

Redovisningsekonom

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten. Vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Vi bevakar också Norrbottniska intressen på det nationella planet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. Hos oss arbetar omkring 270 personer inom avdelningarna miljö, samhälle ,näringsliv och verksamhetsstöd. Länsledningen består av landshövding och länsråd.

Arbetsuppgifter

Ekonomi- och serviceenheten består av 15 medarbetare med arbetsområden som ekonomi, inköp, upphandling, telefonisamordning, informationssäkerhet, GIS samordning, IT samordning, fastighetssamordning, tryckeri och vaktmästeri. På ekonomi arbetar i dagsläget 6 personer. Vi arbetar med allt från löpande bokföring, kund – och leverantörreskontra, projektredovisning och lönegaranti till bokslut och årsredovisningar. Vi ger stöd till organisationen och rapporterar till regeringen och andra myndigheter. Länsstyrelsen finansieras av statsanslag samt projektmedel från andra myndigheter och organisationer.

På Länsstyrelsen driver vi många olika typer av projekt och med projekt syftar vi på de projekt/uppdrag som har en egen projektkod och en egen budget. Detta kan vara både löpande uppdrag som vi är ålagda att göra och projekt som vi själva tar initiativ till och söker externa medel. Vi har ca. 14 enheter som bedriver projekt inom vitt skilda områden exempelvis fiskerinäring, förorenade områden, landsbygdsutveckling, återställning av vattendrag, djurskydd, integration och civilt försvar. 

Vi söker en projektekonom som är delaktig i ovanstående projekt från start till avslut. Du hjälper våra projektledare med att se till att en realistisk budget finns för varje projekt, du lägger upp, administrerar och avslutar projekten i vårt affärssystem Agresso. Du är behjälplig med att följa upp och analysera projektens ekonomiska utfall, rapportering, rådgivning samt utveckling av verksamheten.

I samverkan med kollegor ska du erbjuda ett professionellt stöd till organisationen och hålla utbildningar i frågor som främst rör projektredovisning men även löpande redovisning då du kommer att vara backup på kund – och leverantörsreskontrahanteringen. 

Även andra arbetsuppgifter inom ramen för enhetens arbetsområde kan bli aktuella när Länsstyrelsens och enhetens uppdrag ändras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• en akademisk examen med inriktning mot redovisning eller annan för tjänsten relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. 
• erfarenhet av projektredovisning
• kunskap inom Officepaketet (Excel, Word och Powerpoint)
• god förmåga att kommunicera, vårdat, enkelt och begripligt och göra presentatoner både muntligt och skriftligt på svenska.
Det en fördel om du har:
• erfarenhet av statlig redovisning och ekonomisystemet Agresso
• erfarenhet av löpande redovisning

Dina personliga egenskaper: 
• du är serviceinriktad, analytisk och har en utvecklad pedagogisk förmåga
• du har egen initiativkraft, är noggrann och strukturerad samt har lätt för att samarbeta
• du ser utvecklingsfrågor och förbättringsarbete som något naturligt och positivt för att ständigt förbättra verksamheten och den service vi ger.
• du är prestigelös och inte rädd för att hjälpa till där det behövs.
• det är viktigt att du levererar med hög kvalité i tid, är självgående och trygg i din roll och kan sköta dina uppgifter med ett stort eget driv.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Obligatorisk provanställning om längst sex månader. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-2712-18

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• generösa möjligheter till flexibel arbetstid
• friskvård och motion på arbetstid.

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli är av stort värde inom Länsstyrelsen eftersom dessa nationella minoritetsspråk finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta 
här.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 mars . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Norrbotten

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Norrbotten

Liknande jobb Redovisningsekonom