Länsstyrelsen i Norrbotten

Miljöhandläggare för arbete med skydd av dricksvatten

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bidra till ett säkert dricksvatten och arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser? Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. 

Nu förstärker vi arbetet med skydd av dricksvatten och söker dig som vill vara med och bidra och utforma arbetet med länets framtida vattenförsörjning. Tjänsten ingår i miljöskyddsenheten där vi bland annat arbetar med tillståndsprövning och tillsyn av miljöfarliga verksamheter och vattenverksamheter. Vi ansvarar även för tillsyn, undersökning och efterbehandling av förorenade områden. 

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
• Möjlighet att utvecklas
• Förmånliga anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter

Arbetsuppgifter

Nu utökar vi med ytterligare en tjänst inom arbetet med skydd av dricksvatten och söker dig som vill vara med att bidra och utforma arbetet med länets framtida dricksvattenförsörjning. Dina arbetsuppgifter blir att bilda, revidera och bedriva tillsyn av vattenskyddsområden. Du kommer även att arbeta proaktivt mot främst kommunerna i deras arbete med dricksvattenförsörjning och därtill hörande vattenskyddsfrågor, baserat på länets regionala vattenförsörjningsplan. 

Du och en kollega kommer främst arbeta med dessa frågor, men rollen ingår även i en grupp på Länsstyrelsen där flera enheter är representerade utifrån olika uppdrag inom området dricksvatten. Detta är en tjänst med många kontaktytor både internt men även externt, exempelvis kommuner, konsulter, andra statliga myndigheter men även med enskilda personer och företag.

Även andra arbetsuppgifter inom miljöskyddsenheten kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Naturvetenskaplig/teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå inom exempelvis hydrologi, geologi, dricksvatten, grundvatten, miljö och hälsoskydd eller annan för tjänsten relevant utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
• erfarenhet av arbete med miljöfrågor inom miljöbalkens område eller arbete med dricksvattenfrågor inom exempelvis kommunal verksamhet 
• god förmåga att kommunicera, vårdat, enkelt och begripligt både muntligt och skriftligt på svenska
• Körkort

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga goda relationer både internt och externt samtidigt som du har hög integritet. Du är målmedveten och kan driva ärenden självständigt framåt tills de är avslutade. Vidare har du god analytisk förmåga och arbetar på ett strukturerat arbetssätt i enlighet med grunderna för god förvaltning.

Det är en fördel om du har:
• erfarenhet av arbete med vattenskyddsområden
• erfarenhet av att leda och driva frågor samt göra objektiva avvägningar mellan motstående intressen 
• erfarenhet av tillsyn och/eller prövning enligt miljöbalken
• har relevant erfarenhet från arbete vid länsstyrelse, annan myndighet eller kommun alternativt arbetat som konsult med uppdrag för offentlig verksamhet. 

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Snarast möjligt efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   112-14180-18

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Luleå . Publicerat : 22 november

Kategorier : Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Norrbotten

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Norrbotten

Liknande jobb Miljöhandläggare för arbete med skydd av dricksvatten