Länsstyrelsen i Norrbotten

Miljöhandläggare

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten. Vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Vi bevakar också Norrbottniska intressen på det nationella planet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. Hos oss arbetar omkring 270 personer inom avdelningarna miljö, samhälle, näringsliv och verksamhetsstöd. Länsledningen består av landshövding och länsråd.

Arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i miljöskyddsenheten där vi bland annat arbetar med tillståndsprövning och tillsyn av miljöfarliga verksamheter (exempelvis vindkraft, täkter och industrier) och vattenverksamheter. Vi ansvarar även för tillsyn, undersökning och efterbehandling av förorenade områden. 

Vi söker nu en miljöhandläggare som är intresserad av nya utmaningar på en spännande arbetsplats. 

Du kommer att arbeta främst med tillsyn enligt miljöbalken av någon av länets tunga (exempelvis stål- gruv- och/eller massa och pappersindustri) industrier. I rollen är det även aktuellt att arbeta med yttranden i tillståndsprövningar. Tillsynsarbetet består bland annat av tillsynsbesök, kontakt med de verksamhetsutövare där vi bedriver tillsyn, bedömning av inkomna frågor/ärenden, framtagande av förslag till beslut om föreläggande mm. I tillsynsarbetet är en viktig del att bedöma om verksamheten bedrivs så att den lever upp till de krav som ställs i miljöbalken och då exempelvis de tillstånd som finns för verksamheten. Arbete innebär en del resande, som i stor utsträckning kan planeras.

Även andra arbetsuppgifter inom miljöskyddsenheten kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• akademisk utbildning med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning, eller för tjänsten annan relevant utbildning och- eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
• erfarenhet av arbete med miljöfrågor inom miljöbalkens område
• god förmåga att kommunicera, vårdat, enkelt och begripligt och göra presentationer både muntligt och skriftligt på svenska
• körkort för personbil

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga goda relationer samtidigt som du har hög integritet. Du är drivande och självgående med en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. 

Det en fördel om du har: 
• erfarenhet av att leda och driva frågor samt göra objektiva avvägningar mellan motstående intressen.
• erfarenhet av tillsyn och/eller prövning enligt miljöbalken. 
• erfarenhet från arbete med miljöfrågor vid ovannämnda industriverksamheter.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde snaraste enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   112-2824-18

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• generösa möjligheter till flexibel arbetstid
• friskvård och motion på arbetstid.

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli är av stort värde inom Länsstyrelsen eftersom dessa nationella minoritetsspråk finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta 
här.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 mars . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Norrbotten

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Norrbotten

Liknande jobb Miljöhandläggare