Länsstyrelsen i Norrbotten

Länsveterinär

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och verka för sunda livsmedel, god djurhälsa, gott smittskydd och djurskydd.
Vi söker nu en länsveterinär till Norrbotten. Länsstyrelsen är en av länets mest spännande arbetsplatser och arbetar för Norrbottens bästa – en hållbar utveckling i länet. Vi har en bred verksamhet och som regeringens regionala företrädare ingår att arbeta med tillsyn, tillstånd och utveckling av viktiga samhällsområden. Verksamheten sträcker sig från länsutveckling till myndighetsutövning – från Norrbotten och ut i världen. 

Tjänsten ingår i djurskydds- och veterinärenheten som består av 10 medarbetare varav två är länsveterinärer. Enheten ansvarar för områdena djurskydd, livsmedel, foder, smittskydd samt övriga veterinära frågor. Du kommer att arbeta tillsammans med djurskyddshandläggare, länsveterinärer samt enhetschef.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
• Möjlighet att utvecklas
• Förmånliga anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter 

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och som tar till vara de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Arbetsuppgifter

I rollen som länsveterinär kommer du få möjlighet att ansvara för Länsstyrelsens kontroll och övrig verksamhet inom områdena läkemedel på gård, djurhälsopersonal, livsmedel, animaliska biprodukter och smittskydd. Du kommer även till viss del att arbeta med djurskyddsfrågor. 

Även arbete inom andra delar av enhetens områden kan bli aktuellt utifrån hur enhetens och Länsstyrelsens uppdrag ändras. Anställningen omfattas av förtroendearbetstid. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• är legitimerad veterinär,
• har dokumenterad yrkeserfarenhet inom området,
• har god förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt på svenska, såväl muntligt som skriftligt så att vårt budskap får avsedd effekt,
• har god vana av Office-paketet,
• har körkort för personbil.

Som person har du ett intresse och en vilja att utvecklas inom teamets olika sakområden och även ta del av kommande förändringar. Du tar ansvar för verksamhetens mål i arbetet. Intresse för samverkan med olika yrkeskategorier såväl internt som externt är nödvändigt och du arbetar aktivt för att skapa goda relationer er emellan. Vi värdesätter din beslutsförmåga och din förmåga att sätta in frågorna i rätt perspektiv genom ditt goda omdöme. Du har god förmåga att arbeta självständigt, kunna ta egna initiativ och ditt arbetssätt kännetecknas av struktur. 

Det är en fördel om du har:
• erfarenhet av myndighetsarbete,
• kunskap och förståelse om rättsliga åtgärder och rättsverkningar till följd av offentlig kontroll.

Eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen måste du vara svensk medborgare. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Referensnummer:   112-1187-18

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• generösa möjligheter till flexibel arbetstid
• friskvård och motion på arbetstid.

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli är av stort värde inom Länsstyrelsen eftersom dessa nationella minoritetsspråk finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 mars . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Offentliga jobb Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Norrbotten

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Norrbotten

Liknande jobb Länsveterinär