Länsstyrelsen i Norrbotten

Husföreståndare för landshövdingens residens

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten. Vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Vi bevakar också Norrbottniska intressen på det nationella planet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. Hos oss arbetar omkring 280 personer inom avdelningarna miljö, samhälle ,näringsliv och verksamhetsstöd. Länsledningen består av landshövding och länsråd.

Arbetsuppgifter

Landshövdingen i Norrbottens län söker en husföreståndare till Residenset. Residenset är en 1800-tals gård som ligger i centrala Luleå. Det är både Landshövdingens privata bostad och representationsvåning. Representationsvåningen används för middagar och bjudningar för Landshövdingens gäster. Residenset är en viktig mötesplats i samarbetet för länets utveckling. Residenset ska vara en plats där gästerna får möta den norrbottniska kulturen. Matsalen är en viktig centralpunkt och här erbjuds en norrbottnisk helhet där maten samspelar med såväl den unika miljön som med andra norrbottniska kulturinslag.

Tjänsten som husföreståndare är placerad i länsledningens stab. Stabens samlade uppgift är att stödja länsledningen i genomförandet av interna och externa uppdrag. Husföreståndaren ska planera, samordna och genomföra Landshövdingens representation vid Residenset. Det kan röra sig om alltifrån större tillställningar och bjudningar till luncher och andra sammankomster för stora eller små grupper. 

Arbetet innebär att du ansvarar för planeringen av meny, dryck och bemanning som kan behövas för själva genomförandet. I rollen förutsätts du bistå med mottagning, servering och övriga förekommande arbetsuppgifter under representationsaktiviteten. Vid de flesta tillställningar tillagar du maten som ska serveras. Landshövdingens gäster är såväl svenska som internationella besökare. 

Vidare kommer du att ansvara för att såväl lokaler som inventarier vid Residenset är i toppskick. I denna uppgift ingår lokalvård och regelbundna kontakter med Fastighetsverket, Länsstyrelsens fastighetsansvariga och entreprenörer. 

Du kommer också att vara en del av stabens löpande arbete med fokus på representation och andra aktiviteter som är kopplade till länsledningen. Även andra arbetsuppgifter inom staben kan bli aktuella.

Anställningen omfattas av förtroendearbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• minst avslutad relevant gymnasial utbildning 
• flerårig arbetslivserfarenhet inom kvalificerad representation eller jämförbar erfarenhet. 
• erfarenhet av samordning eller arbetsledning.
• kunskap inom livsmedelshantering, köksvana och erfarenhet av matlagning. 
• god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet. 
• god förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt på svenska och engelska.
• körkort för personbil.

Som person :
• är du professionell i din yrkesutövning och har hög grad av integritet, 
• kan du motsvara höga krav på snabba och effektiva leveranser, 
• är du flexibel och kan hantera olika situationer på ett ansvarsfullt sätt, utan att göra avkall på noggrannhet och kvalitet, 
• har du personlig mognad, är lyhörd och tillmötesgående samt har lätt för att samarbeta, 
• är du kommunikativ och serviceinriktad. 

Arbetet är föremål för särskild säkerhetsprövning vilket kräver svenskt medborgarskap och innebär att sökande endast kan erbjudas anställning efter godkännande. 

Länsstyrelsen fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningen är förenad med provtjänstgöring om sex månader. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-3627-18

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

Övrigt

Vi kan erbjuda
• en bra arbetsmiljö
• goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• generösa möjligheter till flexibel arbetstid
• friskvård och motion på arbetstid.

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli är av stort värde inom Länsstyrelsen eftersom dessa nationella minoritetsspråk finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta 
här.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 24 april . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Norrbotten

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Norrbotten

Liknande jobb Husföreståndare för landshövdingens residens