Länsstyrelsen i Norrbotten

Enhetschef för internationalisering och tillväxt

Om arbetsplatsen

Är du intresserad av ett spännande, intressant och utvecklande chefsjobb med engagerade medarbetare och varierande arbetsuppgifter? Vill du vara med och leda ett team som ser till att initiativ och medel kommer länet till gagn? Vill du arbeta såväl regionalt och nationellt som internationellt? Vi söker nu en chef för enheten för internationalisering och tillväxt. 

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. 

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig: 
• Utmanande och intressanta arbetsuppgifter 
• Möjlighet att bidra till samhällsnytta 
• Goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö 
• Bra anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter. 

Arbetsuppgifter

Enhet består idag av 17 medarbetare och som enhetschef har du ansvar för frågor som rör internationellt samarbete, klimat- och energi, EU och regionala utvecklingsfrågor. Du kommer att vara en viktig kugge i Länsstyrelsens arbete för länets utveckling, genomförandet av program och strategier samt Länsstyrelsens samverkan i länet, nationellt och internationellt. 

Det mest omfattande uppdraget inom enheten är att stödja det internationella utvecklingsarbetet inom Nordkalotten, Barents och Arktis. Arbetet drivs i nära samarbete och samverkan med regionala och nationella aktörer i Sverige, Norge, Finland och Ryssland men även andra EU-länder. Inom enheten handläggs utvecklingsprojekt inom olika EU-program och regionala program. Enheten är förvaltande myndighet för Interreg Nord 2014-2020, branschkontor för CBC Kolarctic-programmet och innefattar Norrbottens Europa direkt-kontor. 

En viktig del av enhetens arbete är samordningen av klimat- och energifrågorna, där arbetet genomförs på en såväl strategisk som praktisk nivå. Syftet är att tillsammans med regionala aktörer stärka det lokala och regionala klimatarbetet och därigenom bland annat öka andelen förnybar energi och stärka energieffektiviseringen i länet. 

Slutligen arbetar enheten med allmänt tillväxtfrämjande insatser inom regional utveckling. Arbetet sker i nära samverkan med andra aktörer i länet och innefattar bland annat projektfinansiering och analysarbete. 

Som enhetschef ansvarar du bland annat för att dina beslut grundar sig på alla tre aspekter av hållbar utveckling - såväl ekonomiskt och ekologiskt som socialt. Förmågan till väl avvägda bedömningar är därför central. Du ansvarar för samordning, planering och utveckling av medarbetarna och verksamheten i enlighet med Länsstyrelsen övergripande mål. Du ingår i Länsstyrelsens och näringslivsavdelningens chefsgrupp där du får möjlighet att bidra till hela myndighetens utveckling. 

Rollen innebära att du ska: 
• leda och utveckla enhetens verksamhet i fastställd riktning 
• ansvara för enhetens medarbetare och ekonomi 
• sätta mål, prioritera, följa upp och utvärdera resultat 
• stödja medarbetarna i deras utveckling och i arbetet för att effektivt nå verksamhetens mål 
• initiera och medverka i interna och externa samverkansinitiativ 
• följa och vid behov påverka utvecklingen inom enhetens ansvarsområden 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 
• Relevant akademisk utbildning, eller annan för tjänsten relevant utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig 
• Erfarenhet av att ha arbetat i ledande ställning. Du har god förmåga att leda, planera och följa upp verksamheten. 
• Erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att förfina arbetsprocesser i en föränderlig, komplex miljö. 
• God förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt och göra presentationer både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. 
• Har körkort för personbil. 

Det en fördel om du har: 
• Erfarenhet av myndighetsarbete eller på annat sätt är förtrogen med statlig förvaltning eller annan offentlig verksamhet. 
• Kunskap inom något av enhetens verksamhetsområden, till exempel internationellt samarbete, klimat- och energifrågor eller EU-frågor. 
• God kunskap om EU:s programkomplex eller hantering av statliga stödformer. Förståelse för eller erfarenhet av programskrivning, budgetprocesser och beslutsprocesser inom strukturfonderna och arbete gentemot såväl den nationella och internationella nivån är meriterande. 
• Ett relevant nätverk inom länet, nationellt eller internationellt. 

Som person är du prestigelös, engagerad, trygg och ansvarstagande. Du är en god företrädare för ett modernt ledarskap där du kan motivera, lyssna och tillvarata medarbetarnas kompetens och skapa team- och helhetskänsla inom enheten. Vidare är du drivande i att utveckla det dagliga arbetet och ser möjligheter i nya arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att driva utvecklingsfrågor tillsammans med andra, såväl med våra samverkansparter som internt på Länsstyrelsen. 

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Arbetsgivaren tillämpar 6 månaders provanställning Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   112-11006-18

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Norrbotten

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Norrbotten

Liknande jobb Enhetschef för internationalisering och tillväxt