Länsstyrelsen i Jönköpings län

Länsstyrelsen söker HR-chef

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet. Vi verkar som en samlande kraft för länet och utgör en viktig länk mellan staten samt länets kommuner och invånare. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och ser till att politiska beslut som påverkar länet får så bra effekt som möjligt. Målet är att göra det bästa för Jönköpings län och samtidigt bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt breda uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi skapar samhällsnytta genom kunskapsförmedling, rådgivning, samordning, prövning, ekonomiskt stöd, tillsyn och kontroll

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med hög kompetens inom våra verksamhetsområden. Här arbetar biologer, ingenjörer, kommunikatörer, samhällsplanerare, agronomer jurister, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, beteendevetare, ekonomer, veterinärer, jägmästare, och många fler. Vi är omkring 280 medarbetare som jobbar tillsammans med våra olika kompetenser som utgångspunkt för länet bästa.

Arbetsuppgifter

Är du bra på att stötta och utveckla erfarna chefer och intresserad av att göra det i en spännande organisation med kunniga och engagerade medarbetare? 

Som HR-chef arbetar du brett inom hela HR-området. Du utvecklar och stödjer cheferna konsultativt i HR-processer såsom arbetsmiljö, rekrytering, rehabilitering, kompetensförsörjning samt andra operativa och strategiska HR-frågor. Du ansvarar för myndighetens lönebild och företräder arbetsgivaren vid förhandling och samverkan med de fackliga organisationerna. Du ansvarar för kontakten med vår gemensamma löneservice. Du håller dig uppdaterad på nyheter inom HR-området och är myndighetens kontaktperson gentemot Arbetsgivarverket.

Utöver att ansvara för myndighetens HR-frågor, deltar du med ett HR-perspektiv i myndighetsövergripande utvecklingsprocesser och projekt där du bidrar till myndighetens utveckling i ett helhetsperspektiv. 

Du leder arbetet vid HR-funktionen som består av dig och två HR-handläggare, och rapporterar till länsrådet. Länsstyrelserna som kollektiv bedriver mycket samverkan i sakfrågor inom nätverk. Som HR-chef ingår du i länsstyrelsernas HR-chefsnätverk tillsammans med dina kollegor på övriga län.

Kvalifikationer

Du har en gedigen HR-kompetens som du har förvärvat genom en akademisk utbildning inom relevant område. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som HR-chef och att driva förändringsprocesser på organisatorisk nivå. Meriterande är också erfarenhet av konflikthantering och svåra samtal. 

Som person är du bra på att bygga förtroendefulla relationer. Du har god självkännedom och hög integritet, både för att du ska kunna ha ett förtroendefullt samarbete med andra och för att du har tillgång till känslig information. Du utgår från helheten och driver HR-frågorna, förhandlar och samverkar i en positiv anda. Du engagerar och involverar berörda målgrupper i HR-frågorna och du kommunicerar utifrån att andra ska förstå dig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att du behöver vara svensk medborgare och att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. 
Du är van vid att tillämpa arbetsrätt och kollektivavtal och har erfarenhet av förhandlingar och samverkan med fackliga organisationer. 

Anställningens omfattning

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med förtroendearbetstid. Provanställning tillämpas och tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-7903-18

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Länsstyrelsen i Jönköping är en arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla anställda.
Länsstyrelsen i Jönköping har rökfri arbetstid, läs gärna mer på vår webbplats vad det innebär.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 26 oktober . Arbetsort : Jönköping

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation Juridik


Senaste jobben från Länsstyrelsen i Jönköpings län

Alla jobb hos Länsstyrelsen i Jönköpings län

Liknande jobb Länsstyrelsen söker HR-chef