Länsstyrelsen Gävleborg

Sötvattensekolog

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.

Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete.

Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

På Miljöenheten arbetar idag ett 30-tal medarbetare med tillsyn och prövning, miljöövervakning och analys av miljötillståndet i länet. Enheten ansvarar för frågor inom vattenförvaltning, vattenverksamhet, kalkning, miljöövervakning, förorenade områden, miljöfarliga verksamheter och hälsoskydd.


Arbetsuppgifter

Som Sötvattensekolog arbetar du i en mindre grupp inom enheten som arbetar med miljöövervakning och vattenförvaltning. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. kartläggning, analys och klassning av länets vattenförekomster samt framtagande av underlag till åtgärdsprogram. Därutöver kommer du att arbeta med att genomföra och utvärdera undersökningar inom den regionala miljöövervakningen. Du kommer att bistå internt med expertkunskap om sjöar och vattendrag vid tillståndsprövningar och andra ärenden. Arbetet innebär många kontakter med statliga och kommunala myndigheter, konsulter och verksamhetsutövare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst tre års högskoleutbildning med inriktning mot vattenekologi eller motsvarande. Du ska ha goda kunskaper i vattenekologi. Du ska ha god datorvana och goda kunskaper att arbeta i Excel. Du bör även ha erfarenhet av att arbeta med GIS. Du bör tidigare ha arbetat med vattenfrågor och det är meriterande om du har arbetat med vattenförvaltning och miljöövervakning med fokus på akvatiska miljöer.

Vi söker en självgående person med god samarbetsförmåga. Du kan samverka i olika sammanhang och utgör även en kunskapsresurs för andra. Vi söker vidare en person som har ett strukturerat och målinriktat arbetssätt och som tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter.

Du bör vara en flexibel person som har lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar inom dina arbetsuppgifter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du bör ha B-körkort

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-05-01 eller enligt överrenskommelse
Diarienummer: 1289-2018
Senaste ansökningsdag: 2018-03-18 

Ansökan

För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Maria von Hofsten

Funktionsansvarig

010-225 12 16

maria.vonhofsten@lansstyrelsen.se

Joakim Hellgren

Enhetschef

010-225 13 72

Ann-Charlotte Nyman

SACO-S

010-225 14 85

Gustav Hartzell

OFR-S

010-225 12 24

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Gävle

Kategorier : Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Länsstyrelsen Gävleborg

Alla jobb hos Länsstyrelsen Gävleborg

Liknande jobb Sötvattensekolog