Länsstyrelsen Gävleborg

Marinekolog

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.

Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete.

Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

På Miljöenheten arbetar idag ett 30-tal medarbetare med tillsyn och prövning, miljöövervakning och analys av miljötillståndet i länet. Enheten ansvarar för frågor inom vattenförvaltning, vattenverksamhet, kalkning, miljöövervakning, förorenade områden, miljöfarliga verksamheter och hälsoskydd.

Arbetsuppgifter

Som marinekolog ingår du i en mindre grupp inom enheten som arbetar med uppgifter inom vattenförvaltningen och miljöövervakning. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. kartläggning, analys och klassning av länets vattenförekomster och planering och utvärdering av miljöövervakning med fokus på marina miljöer. Därutöver kommer du att vara delaktig i länsstyrelsens arbete med havsmiljöförvaltning, havsplanering och miljömål.

Du kommer även att hantera interna remisser genom att bistå med information kring länets marina miljöer i handläggningen av ärenden som rör fysisk planering, tillsyn och prövning av vattenverksamheter och andra åtgärder i vatten.


Kvalifikationer

Vi söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och dina personliga egenskaper. Du har högskoleexamen inom marinekologi eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Vi söker en strukturerad och självgående person med god samarbetsförmåga som kan utgöra en kunskapsresurs för andra.

Vi söker vidare en person som kan hantera, bedöma och analysera data och som tycker om att arbeta med flera olika arbetsuppgifter. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och goda kunskaper i GIS. Vi bedömer också att du behöver ha B-körkort.

Kunskaper inom brackvattenekologi och ekotoxikologi är meriterande, liksom erfarenheter av liknande arbetsuppgifter. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-05-01 eller enligt överrenskommelse
Diarienummer: 1285-2018
Senaste ansökningsdag: 2018-03-18 

Ansökan

För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Maria von Hofsten

Funktionsansvarig

010-225 12 16

maria.vonhofsten@lansstyrelsen.se

Joakim Hellgren

Enhetschef

010-225 13 72

Ann-Charlotte Nyman

SACO-S

010-225 14 85

Gustav Hartzell

OFR-S

010-225 12 24

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Gävle

Kategorier : Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Länsstyrelsen Gävleborg

Alla jobb hos Länsstyrelsen Gävleborg

Liknande jobb Marinekolog