Länsstyrelsen Gävleborg

Handläggare förorenade områden

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.

Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete.

Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

På Miljöenheten arbetar idag ett 30-tal medarbetare med tillsyn och prövning, miljöövervakning och analys av miljötillståndet i länet. Enheten ansvarar för frågor inom vattenförvaltning, vattenverksamhet, kalkning, miljöövervakning, förorenade områden, miljöfarliga verksamheter och hälsoskydd.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer utifrån miljöbalken utreda ansvar, bedriva tillsyn, hantera bidrag och vägleda i frågor rörande förorenade områden. Dina arbetsuppgifter kommer även i viss mån omfatta upphandling av miljötekniska undersökningar. Arbetet är självständigt men sker i nära samarbete med kollegorna i din arbetsgrupp. Arbetet innebär många kontakter med andra myndigheter, länets företag och invånare.

Kvalifikationer

Du ska ha minst tre års teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet.

Du ska ha körkort för personbil.

Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av arbete med miljötillsyn, miljötekniska undersökningar eller entreprenader inom förorenade områden. Det är även viktigt att du har förmågan att sammanfatta och utvärdera myndighetsinformation och tekniska utredningar.

Kunskaper i miljörätt är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att samarbeta och tydligt kan föra fram länsstyrelsens uppfattning i ärenden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 01-05-2018 eller enligt överenskommelse
Diarienummer: 6673-2017
Senaste ansökningsdag: 18-03-2018

Ansökan

För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Joakim Hellgren

Enhetschef

010-225 13 72

Ulrika Nilsson

Handläggare

010-225 14 96

Gustav Hartzell

OFR-S

010-225 12 24

Ann-Charlotte Nyman

SACO-S

010-225 14 85

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Gävle

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Länsstyrelsen Gävleborg

Alla jobb hos Länsstyrelsen Gävleborg

Liknande jobb Handläggare förorenade områden