Lannebo

Vi söker en driven och engagerad jurist

Beskrivning

Du kommer att vara med och vidareutveckla Lannebos verksamhet inom juridik och compliance i nära samarbete med ansvarig för juridik och compliance-funktionen. Du får en unik chans att själv påverka och utvecklas i din framtida roll på ett framgångsrikt och oberoende fondbolag. Rollen erbjuder en bred palett av uppgifter och ger dig möjligheter att arbeta med och fördjupa dig i en rad olika rättsliga frågor och regelverk som berör ett fondbolag. Inom funktionen arbetar förutom ansvarig, även en complianceassistent.

 

Finansiella företag som Lannebo har en särskild betydelse för samhället i stort och är därför föremål för omfattande reglering. Lannebos juridik och compliance-funktion arbetar särskilt med frågor om investerarskydd, förhindrande av penningtvätt och terrorismfinansiering, hur Lannebo som företag uppträder på marknaden samt tillstånds- och tillsynsfrågor. Funktionen har även ansvaret för legala frågor, t.ex. ansökningsprocesser i samband med att vi startar nya fonder och avtalsfrågor.

 

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är utbildad jurist och har några års relevant arbetslivserfarenhet. Du kanske arbetar eller har arbetat på advokatbyrå eller inom annan konsultativ verksamhet med rådgivning kring finansiell juridik eller som jurist eller compliance officer på ett finansiellt företag. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom rättsområden som aktiemarknadsrätt, avtalsrätt, arbetsrätt och/eller skatterätt.

 

Som person har du ett intresse för finansmarknaden och finansiell juridik. Du är självgående, ansvarstagande och har hög integritet. Du har ett stort engagemang och ser det som en naturlig del i ditt arbete att aktivt utveckla och förbättra arbetssätt och metoder. Då arbetet innefattar såväl externa som interna kontakter inom fondbolaget och projektarbete, är det även viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra, är lösningsorienterad och kan kommunicera väl i både tal och skrift på svenska och engelska. 

 

Omfattning

Heltid

Lannebo tillämpar sex månaders provanställning.

Placering

Lannebos kontor i centrala Stockholm.

Tillträde

Snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

 

Kontakt och ansökan

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta ansvarig för juridik och compliance Sebastian Åberg på telefon: 070-241 18 19 eller e-post: sebastian.aberg@lannebo.se.

 

Du skickar din ansökan till ansokan@lannebo.se.

 

Sista ansökningsdag är den 30 september 2019.

 

Lannebo Fonder AB är personuppgiftsansvarig och värnar skyddet av dina enskilda rättigheter och personuppgifter. Vi behandlar personuppgifterna i ditt mejl för att upprätthålla kontakten med dig samt i övrigt för att fullgöra det ärende som mejlet avser. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på vår webbsida.

 

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 september

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Lannebo

Alla jobb hos Lannebo

Liknande jobb Vi söker en driven och engagerad jurist