Läkemedelsverket

Kvalificerade jurister

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Beskrivning av enhet
Läkemedelsverkets rättsenhet växer och vi söker nu nya kollegor.
Vårt uppdrag är att ge juridiskt stöd inom Läkemedelsverkets verksamhetsområde. Vi arbetar därmed både med nationella och internationella frågor. Viktiga rättsområden är förvaltningsrätt, EU-rätt, läkemedelsrätt, hälso- och sjukvårdsjuridik, offentlighet och sekretess, informationshantering samt avtals- och upphandlingsrätt. 

Arbetsuppgifter
Som verksjurist gör du rättsutredningar, processar i domstol och svarar på remisser samt deltar i interna och externa möten. En viktig del av arbetet är att delta i författningsarbete, både genom att utforma verkets egna förskrifter och genom att bistå Socialdepartementet.
Att ge information till allmänheten, berörda företag samt hälso- och sjukvården ingår också i arbetsuppgifterna.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har bred juridisk erfarenhet, är utvecklingsintresserad och uppskattar att samarbeta med andra yrkeskategorier. Du har en jur.kand. och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på domstol, departement, myndighet, bolag eller annan likvärdig erfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med hälso- och sjukvårdsjuridik, förvaltningsrätt, frågor som rör hantering av personuppgifter, e-förvaltning, molntjänster, upphandling och avtal eller av författningsarbete och EU-relaterat arbete.

Personliga egenskaper
Arbetet ställer stora krav på sociala och pedagogiska färdigheter samt förmåga att arbeta självständigt. Du har gott omdöme och hög integritet. Som person är du driven, analytisk och noggrann. Du har en mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera komplexa frågor och att prioritera på ett effektivt sätt. Vidare har du en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift, både på svenska och engelska.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag:  Eftersom intervjuer kan komma att hållas löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2018. Vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev samt gärna även de intyg och betyg som du vill åberopa.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Rättsenheten
Diarienummer: 2.4.1-2018-045727

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta biträdande rättsenhetschef Kenneth Nordback.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post
fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se 
 
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Uppsala

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Läkemedelsverket

Alla jobb hos Läkemedelsverket

Liknande jobb Kvalificerade jurister