Kyocera

Driven och affärsorienterad Redovisningsekonom/Financial Controller till Kyocera

Trivs du i ett bolag där gemenskap och engagemang värdesätts mellan kollegor och kunder kommer du att trivas här! Motiveras du av ett stort ansvar, att få arbeta inom controlling och vill ha möjlighet till internationella utvecklingsmöjligheter? Tveka inte att visa intresse för denna tjänst redan idag!

 

Vi söker för Kyoceras räkning en Redovisningsekonom/Financial Controller som har arbetat ett par år inom redovisning, controlling eller finans som vill ta nästa steg i karriären genom att axla en roll som controller. Det här är en självständig roll som utgår från det svenska kontoret beläget i Kista och du kommer att rapportera till din närmaste chef som är placerad i Danmark. Kyocera genomgår en systemimplementation och rollen kommer därför övergå från en redovisningstjänst till en controlling tjänst i och med att företagets redovisningsprocesser kommer att automatiseras.  Detta innebär att du de första 6 månaderna kommer att vara behjälplig med arbetsuppgifter inom redovisning för att sedan fullt ut arbeta som Financial Controller.

Det här är en direktrekrytering där du blir direkt anställd hos vår uppdragsgivare, Kyocera.

 

Om tjänsten:
Dina ansvarsområden omfattar initialt budgetering och kostnadsstyrning men också förvaltning och administration av anläggningstillgångar. Du kommer att arbeta med att upprätthålla samt kvalitetssäkra redovisningsstandarder med syfte att säkerställa en korrekt avstämningsprocess och granskningsprövning i enlighet med Sveriges skattereglering.  

Initialt kommer arbetsfördelningen vara 60 procent redovisningsarbete och 40 procent controlling. Då systemskiftet kommer att innebära en automatisering av många redovisningsprocesser så kommer tjänsten precis som ovan nämnt på sikt övergå till mer eller mindre enbart en controlling tjänst. 

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Hantera Kyoceras finansiella transaktioner 
 • Förbereda koncernredovisning, koncernanalys, balans- och resultaträkning samt olika statistiska analyser 
 • Identifiera samt analysera och granska Kyoceras försäljning för att förbättra organisationens resultat
 • Vid tillfälle assistera i revisioner samt andra ad-hoc projekt
 • Ansvar för månadsrapportering, moms och försäljningsplan

Passande profil:

 • Akademisk utbildning inom företagsekonomi eller motsvarande
 • 2–3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom redovisning och finans 
 • Mycket goda kunskaper i Office Paketet, framför allt i Excel
 • Arbetslivserfarenhet av SAP 
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift 
 • Erfarenhet av att arbeta i en självständig roll

Dina personliga egenskaper värdesätts högt i denna process. Vi söker dig som är ambitiös, driven och van vid att arbeta efter egna initiativ. Du är nyfiken och öppen för att lära dig samt positiv och engagerad i ditt arbete och tar ett stort ansvar för de arbetsuppgifter du utför. Struktur och ordning är en självklarhet för dig och du är analytisk samt växlar med lätthet mellan olika arbetsuppgifter och hittar lösningar. Vi ser det också positivt om du gärna bidrar med egna idéer och förslag till effektiva förbättringar.

 

Praktisk information
Start: Efter överenskommelse, förslagsvis 1 september
Omfattning: Heltid,37,5 timmar arbetsvecka
Placering: Stockholm, Kista

 

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Kyocera med Ivy Talents. Frågor gällande tjänsten är välkomna till ansvarig rekryterare Emil på 073-879 5858 alternativt emil.dreca@ivytalents.se
Visa ditt intresse för tjänsten redan idag då den kommer att tillsättas så fort rätt kandidat dyker upp!

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 augusti . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Kyocera

Alla jobb hos Kyocera

Liknande jobb Driven och affärsorienterad Redovisningsekonom/Financial Controller till Kyocera