Kronofogden

Jurister som vill arbeta med spännande juridik inom konkurstillsynen till Sundbyberg eller Malmö

Vi ser möjligheter, gör du?

Kronofogdemyndighetens uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Tjänsten är placerad på enheten för skuldsanering och konkurstillsyn. På konkurstillsynen övervakar vi att konkursförvaltningen sker på ett korrekt sätt och enligt gällande lag. Vi granskar att utfallet vid en konkurs blir så stort som möjligt och att konkursen avslutas så snabbt som möjligt.

Ditt nya jobb

Arbetet som jurist innebär att du kommer att arbeta med konkurstillsyn. Du arbetar med stora delar av den centrala civilrätten och i synnerhet med kvalificerad obeståndsrätt och arbetsrätt.Din arbetsdag är varierande och kan växla från att göra rättsliga utredningar, skriva yttranden till domstolar till att övervaka att konkursförvaltningen sköts på ett ända­målsenligt sätt vilket kan innebära besök hos företag i konkurs och på förvaltarkontor, inställelse i domstol med mera. Resor ingår i tjänsten.

Du granskar handlingar och har omfattande kontakter med förvaltare, domstolar och externa aktörer. En av dina arbetsuppgifter är att tala inför grupper.

Inom konkurstillsynen samarbetar vi nära varandra. Det är viktigt att arbetet är effektivt och därför fäster vi stor vikt vid att arbetet är enhetligt och att goda exempel sprids samt håller hög kvalitet.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Din bakgrund

Vi söker dig som har

  • en jur. kand. eller juristexamen (180 poäng enligt tidigare system eller 270 högskolepoäng)
  • minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete

Det är meriterande med körkort för manuellt växlad personbil, erfarenhet av konkursförvaltning, processvana, notarietjänstgöring eller högskolepoäng inom företagsekonomi.

Dina egenskaper

Vår verksamhet kan ha en stor inverkan på andra människor och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

  • Du har en god förmåga att kunna växla mellan flera uppgifter och är samtidigt noggrann. Du ser samband och konsekvenser och kan självständigt samt på ett ansvarsfullt sätt dra slutsatser och fatta beslut.
  • Du har förmåga att åstadkomma resultat och driva ditt arbete framåt.
  • Dina arbetsuppgifter varierar och verksamheten utvecklas ständigt. Därför vill vi att du gillar förändring och bidrar till effektiva lösningar.
  • Språket är vårt viktigaste verktyg för att skapa förtroende i mötet med våra kunder. Du behöver därför ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och att anpassa ditt språk efter mottagaren. Du behöver också vara bra på att lyssna, förstå och förklara.
  • Vi arbetar teambaserat. Därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och kommunicera.
  • Vi vill att du delar våra värden, hjälpsam, offensiv och pålitlig. 

Information 

Urvalstester kan komma att användas.

Anställningen kan komma att inledas med en provanställning på sex månader.

Om anställningen är tidsbegränsad kan det finnas en möjlighet att anställningen förlängs.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Kontaktpersoner

Per Nilsson

teamchef

010-578 99 64

Ulla-Britt Haag Salomonsson

teamchef

ulla-britt.haag.salomonsson@kronofogden.se

Linda Elg

Rekryterare

010-574 57 66

linda.elg@skatteverket.se

Clarence Eliasson

facklig kontaktperson Saco

010-578 38 29

Arne Lundgren

facklig kontaktperson ST

010-577 59 03

Du ansöker senast 2018-03-26 genom att klicka på knappen nedan.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 mars . Arbetsort : Malmö, Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Kronofogden

Alla jobb hos Kronofogden

Liknande jobb Jurister som vill arbeta med spännande juridik inom konkurstillsynen till Sundbyberg eller Malmö