Kronofogden

Beredningsjurist - Juristsektionen summarisk process

Beredningsjurist - Juristsektionen summarisk process

Våra huvudsakliga rättsområden är förvaltningsrätt, insolvensrätt, socialrätt, fastighetsrätt, bolagsrätt, avtalsrätt och processrätt. Som jurist omsätter du din juridiska kompetens inom främst beredningsarbete och enklare beslutsfattande utifrån tillämpade riktlinjer och praxis inom respektive verksamhetsområde. Du har daglig kontakt med våra kunder och andra externa parter. Du kan också komma att bereda rättsliga frågor tillsammans med våra seniora jurister som arbetar inom en bred juridisk kontext. Vi söker nu beredningsjurist/beredningsjurister med huvudsaklig placering på Juristsektionen summarisk process i Visby eller Luleå.

Hos oss kommer du främst att arbeta inom en process men kan komma att ges möjlighet till breddning av din kompetens inom flera verksam­hets­processer som beredningsjurist.

Dina arbetsuppgifter utför du på din huvudsakliga placering på Juristsektionen summarisk process. Dina arbetsuppgifter består av att fatta beslut i enklare mål enligt lagen om betalningsföreläggande. Du kommer biträda sektionens seniora jurister i deras mål som framförallt handlar om särskild handräckning. Du kommer även att få bereda inkommande handlingar samt hantera administrativa uppgifter.

Vi söker dig som har:
- juristexamen från juristprogrammet (180 p enligt tidigare system eller 270 hp)

Du har personliga egenskaper som innebär att du kan agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har ett flexibelt förhållningssätt till att arbetsuppgifter och uppdrag kan ändras och att du har en förmåga att själv planera/planera om din arbetsdag utifrån nya förutsättningar. Du kan samarbeta effektivt med andra och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information som kan vara viktigt för att du och dina kollegor ska uppnå önskat resultat och gemensamma mål.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av administrativt eller handläggande arbete inom offentliga sektorn.


Information om oss och jobbet
Du blir anställd som jurist. Detta är en visstidsanställning på sex månader med möjlighet till förlängning. Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår 
webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.


Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningen avslutas

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

2

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Visby

Län

Gotlands län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/316

Kontakt

Facklig företrädare

  • Clarence Eliasson, SACO, 010-578 38 29
    Rozita Lundgren, ST, 010579 72 88

Sista ansökningsdag

2020-09-21Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : Om 16 timmar . Arbetsort : Visby . Publicerat : 8 september

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Kronofogden

Alla jobb hos Kronofogden

Liknande jobb Beredningsjurist - Juristsektionen summarisk process