Kornboden

Scandinavian Sales Manager till Wood-Mizer

Wood-Mizer Industries – världsmarknadens ledande leverantör av portabla och stationära sågverk med tunt sågskär samt sågblad. Med lokala kontor på fem kontinenter och med fler än 100 auktoriserade återförsäljare över hela världen är Wood-Mizer fokuserat på att göra företagets kunder framgångsrika. Våra internationella sälj- och serviceteam erbjuder rådgivning, erfarenhet och lokal service över hela världen, med lång erfarenhet inom många olika marknader.
De flesta av våra kunder är småföretagare, som försörjer sina familjer genom att leverera hållbart och lokalt producerat timmer till närområdet. Bönder, trävaruproducenter och hantverkare kan såga det timmer som de behöver i sin verksamhet. De bidrar aktivt till att den lokala ekonomin växer, att nya jobb skapas och att levnadsstandarden förbättras i hela världen. 

Mer info om oss: http://www.woodmizer.se

Beskrivning: 
I rollen som Scandinavian Sales Manager blir din huvuduppgift att ansvara för framtagande och genomförande av strategier och marknads-/säljaktiviteter för Ditt geografiska område. Inledningsvis är det framför allt Sverige, Norge och Finland som kommer att vara ditt primära fokusområde. I ett längre perspektiv kommer även Estland, Lettland och Litauen att vara områden att inrikta sig mot. Du förväntas skapa skapa och leda ett "slagkraftigt" nätverk av återförsäljare och distributörer av Wood-Mizers produkter. Detta ställer höga krav på dig när det gäller din resbarhet inom regionen. Att skapa en bra och förtroendefull kommunikation mellan produktionen och din marknad är också en av dina viktigaste uppgifter. Du är direktrapporterande till Wood-Mizers försäljningsdirektör.

Kvalifikationer:
Vi tror att du har en relevant utbildningsbakgrund på högskole-/universitetsnivå med t ex ekonomi-/marknadsinriktning. Du har också en gedigen och dokumenterad erfarenhet av framgångsrik försäljning (främst B2B) och marknadsbearbetning. Du har ett starkt affärsmässigt driv och en förmåga att leda och motivera medarbetare återförsäljare. Du är energisk, målinriktad och uthållig. Som person kännetecknas du av en hög energinivå. Effektiviseringar och ständig förbättringar ser du som "triggers" som du motiveras av. Projektledningserfarenhet är meriterande. Har du kännedom om Wood-Mizers produkter så är det ett stort plus, liksom erfarenhet från sågverksindistrin.   

Anställningsvillkor:
Du har förtroendearbetstid och individuella förutsättningar vad gäller lön och förmåner.

Sysselsättningsgrad:
Heltid.

Övrig information:
Urvalsarbetet kommer att ske löpande varför vi rekommenderar att du gör din ansökan snarast möjligt.
Ansökan till den rubricerade rollen sker genom att du registrerar CV och ett personligt brev på 
www.kornboden.se
Tillsättning sker efter överenskommelse. 
Kornbodens rekryterare mottar frågor gällande kvalifikationer etc. under hela ansökningstiden.

Rekryteringsprocessens huvuddrag:

  • Ansökningsperiod med möjlighet till frågor och svar
  • Första urval (görs endast med CV och personligt brev som grund)
  • Telefonkontakt med ett första urval
  • Intervju 1
  • Intervju 2
  • Slutligt urval och presentation för Wood-Mizer
  • Referenstagning
  • Personlighetstest
  • Slutintervjuer
  • Återkoppling och avslut


I vår snabbrörliga värld är det viktigare än någonsin att ha rätt kompetens inom sitt företag. Vår kunskap om dina förutsättningar på den lokala marknaden tillsammans med vår erfarenhet, gör att vi kan hitta och attrahera de medarbetare du behöver för att lyckas ännu bättre. Kornboden Rekrytering & Bemanning jobbar alltid nära dig som kund och våra kontor hittar du i Sundsvall, Örebro, Örnsköldsvik, Hälsingland och Östersund.

Sökord: affärsutveckling, återförsäljare, försäljningsledning, marknadsbearbetning, B2B,

 

Kontaktpersoner

Hans-Olof Jonsson

Rekryteringskonsult, Kornboden

063-194330 (vxl)

hans-olof.j@kornboden.se

Christoffer Sjöstedt

VD Östersund

063- 19 43 30 (vxl)

Christoffer.s@kornboden.se

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Försäljning & Marknadsföring


Senaste jobben från Kornboden

Alla jobb hos Kornboden

Liknande jobb Scandinavian Sales Manager till Wood-Mizer