Kornboden

Kyrkoherde till Sundsvalls Församling

Sundsvalls Församling söker:

Kyrkoherde

Sundsvalls församling är en öppen gemenskap som möter människor där de är och erbjuder ett sammanhang att reflektera och växa i sin kristna tro. Sundsvalls Gustaf Adolfs och Skönsmons församlingar genomgick första januari 2015 en sammanslagning och bildade Sundsvalls församling. Som områden i församlingen räknas Skönsmon, Nacksta, Sidsjö/Sallyhill och Sundsvalls Stenstad. Församlingen har ca 18 000 medlemmar och drygt 50 fast anställda.

Som Kyrkoherde får du arbeta i en spännande församling med en mycket bred verksamhet. Församlingen befinner sig en utvecklingsfas, du får tillsammans med dina medarbetare vara med och utveckla verksamheten och organisationen. Du är ledamot i kyrkorådet och deltar i sammanträden för arbetsutskott,fastighets och kyrkogårdsutskott,ledningsgrupp och skyddskommitté. Du är representant för församlingen i ex, Sundsvalls Kristna Råd, kommunens POSOM-grupp samt Medelpads Kontraktssamråd. Viss församlingstjänst kan förekomma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Övergripande ansvar för församlingens verksamhet och ekonomi.
  • Övergripande ansvar för församlingens medarbetare. Du planerar och leder arbetsplatsträffar och personalaktiviteter.
  • Möta ett stort spektra av människor från församlingens yngsta dopbarn, förskolebarn, konfirmander, människor mitt i livet och daglediga på träffpunkter och äldreboenden.
  • Tillsammans med kyrkorådet utveckla kyrkans arbete.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en bred teologisk förankring, du har erfarenhet av arbete som kyrkoherde i Sverige eller i utlandskyrkan, du är beredd att fira gudstjänst i våra kyrkor och kapell. Du är en god och tydlig ledare som har förmåga att entuiastmera dina medarbetare, du arbetar strategiskt och har visioner för framtiden. Du förstår vikten av att sätta mätbara mål och utvärdera verksamheten löpande. Du bidrar till ekumenik och samverkan med samhällets olika aktörer, du är en god kommunikatör.

För ytterligare information: Kontakta Kornbodens Rekryteringsansvarige Jens Olsson 060-789 05 01. Ansök senast 2018-09-23 på Kornbodens hemsida www.kornboden.seUrval sker löpande så ansök redan i dag!

Fackliga representant

Håkan Stiberg tel. 070- 224 78 43

I vår snabbrörliga värld är det viktigare än någonsin att ha rätt kompetens inom sitt företag. Vår kunskap om dina förutsättningar på den lokala marknaden tillsammans med vår erfarenhet, gör att vi kan hitta och attrahera de medarbetare du behöver för att lyckas ännu bättre. Kornboden Rekrytering & Bemanning jobbar alltid nära dig som kund och våra kontor hittar du i Sundsvall, Örebro, Örnsköldsvik, Hälsingland och Östersund.

 

Kontaktpersoner

Jens Olsson

Rekryteringsansvarig

060-789 05 01

jens.o@kornboden.se

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 23 september . Arbetsort : Sundsvall

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Kornboden

Alla jobb hos Kornboden

Liknande jobb Kyrkoherde till Sundsvalls Församling