Kornboden

Enhetschef för Individ- och Familjeomsorgen i Bergs kommun

Välkommen till Bergs kommun. Här hittar man både lugnet och äventyret. Att bo och leva i Berg är enkelt, tryggt och naturligt. Här finns storslagen och ren natur på nära håll, stark entreprenörsanda och ett aktivt kultur- och föreningsliv. Människor är öppna och jordnära och bryr sig om varandra. Idag har kommunen nästan 1200 företag, och rankas högt i Sverige vad gäller såväl företagsamhet som nyföretagande. Fjällvärlden är attraktiv för många, tillsammans med närheten till både Storsjön och Östersund. Läs mer på berg.se

Vi utökar nu vår arbetsgrupp och rekryterar en Enhetschef till Individ och Familjeomsorgen som kommer att ingå i verksamheten för ”Stöd, utveckling och hälsa” (SUH).

Beskrivning:
Rollen som Enhetschef innebär att du som första linjens chef leder en arbetsgrupp på ca 20 personer. I arbetet ingår att leda och fördela arbetet samt vägleda och ge stöd till dina medarbetare. Du har ett övergripande personal- resultat och verksamhetsansvar och ansvarar för socialtjänstens ekonomi. I rollen som Enhetschef ingår att fortsätta utvecklingen av  verksamheten och bedriva ett ständigt förbättringsarbete avseende arbetssätt och rutiner. Hos oss är samarbete centralt och vi arbetar dagligen för att hjälpa varandra att lyckas i vårt gemensamma uppdrag. Du blir en viktig pusselbit i en spännande och ambitiös organisation som just präglas av stark framåtanda.

Du leder arbetet inom myndighetsutövningen och företräder kommunen i rättsprocesser. Som enhetschef är du direkt underställd och rapporterar till områdeschef. Placeringsort för tjänsten är Svenstavik.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med akademisk bakgrund inom beteendevetenskap, helst som socionom. Du har dokumenterad erfarenhet från en chefs-/ledarroll och har egen yrkesmässig erfarenhet av att hantera och tillämpa gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet. Vi sätter stort värde på dina erfarenheter inom socialtänsten. 
Du är trygg i dig själv och har förmågan att inge förtroende till andra människor både som privatperson och som yrkesperson. Ditt ledarskap kännetecknas av att du är närvarande, inlyssnande och involverande. Ditt sätt att kommunicera är ärligt, rakt och tydligt. Du har stort intresse och förståelse för medarbetarnas individuella förutsättningar. Att kunna se, ta tillvara och utveckla varje medarbetare och dennes kompetens genom en öppen dialog och ett tillåtande arbetsklimat byggt på delaktighet är en självklar del av din syn på ledarskapet. Givetvis verkar du för rättvisa, respekt, tillit och en positiv framtidstro i arbetsgruppen.

Dina personliga kännetecken:

 • du är prestigelös
 • du är lösningsinriktad
 • du är tydlig
 • du är ”orädd”

Du behöver körkort i tjänsten.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning.

Sysselsättningsgrad:
Heltid

Arbetstid och lön:
Dagtid. Individuellt fastställd månadslön.

Övrig information:
Du gör din ansökan genom att registrera CV och ett personligt ansökningsbrev via: 
www.kornboden.se 
Intervjuer och urval sker löpande varför du bör göra din ansökan snarast möjligt.  
Ange gärna löneanspråk i ansökan.
Kornbodens rekryterare besvarar frågor gällande kvalifikationer etc. under hela ansökningstiden.

Rekryteringsprocessens huvuddrag:

 • Ansökningsperiod med möjlighet till frågor och svar
 • Första urval
 • Telefonkontakt med ett första urval
 • Första intervju
 • Slutligt urval
 • Slutintervju
 • Referenstagning
 • Personlighetstest
 • Återkoppling och avslut

I vår snabbrörliga värld är det viktigare än någonsin att ha rätt kompetens inom sitt företag. Vår kunskap om dina förutsättningar på den lokala marknaden tillsammans med vår erfarenhet, gör att vi kan hitta och attrahera de medarbetare du behöver för att lyckas ännu bättre. Kornboden Rekrytering & Bemanning jobbar alltid nära dig som kund och våra kontor hittar du i Sundsvall, Örebro, Örnsköldsvik, Hälsingland och Östersund. Kornboden är en del av OnePartnerGroup.

Sökord: enhetschef, socialtjänst, socionom, ledningsarbete, sociallagstiftning,

Kontaktpersoner

Hans-Olof Jonsson

Senior rekryteringskonsult

063-19 43 30 (vxl)

hans-olof.j@kornboden.se

Britta Kereby

Rekryteringskonsult

063-19 43 30 (vxl)

britta.k@kornboden.se

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 18 mars . Arbetsort : Berg

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Kornboden

Alla jobb hos Kornboden

Liknande jobb Enhetschef för Individ- och Familjeomsorgen i Bergs kommun