Kornboden

Automationstekniker till MittSverige Vatten & Avfall

MittSverige Vatten & Avfall söker:

Automationstekniker

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – Mod. Öppenhet och Helhetssyn – Ska alltid genomsyra verksamheten.

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Sundsvall och Timrå har ett av Europas bästa vatten tack vare naturlig rening genom hundratusenåriga sand- och rullstensåsar. Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Om tjänsten

I rollen som automationstekniker arbetar du med underhåll - utvecklingsarbete i våra styr- och övervakningssystem. Arbetet sker i stor omfattning via fjärr från vårt kontor, men även på plats i våra anläggningar som finns i Sundsvall, Timrå och Nordanstig. El- & Automationsenheten som består av 11 medarbetare. Enheten ansvarar för drift och underhåll av el, kommunikation, process- och automationssystem. Våra anläggningar består i huvudsak av produktion- och distributionsanläggningar för dricksvatten, samt reningsverk med tillhörande pumpstationer för rening av vårt avloppsvatten.

Våra anläggningar är idag huvudsakligen uppbyggda kring Siemens styrsystem, med tillhörande driftövervakning. Beredskap kan ingå i tjänsten.

Kompetens

Vi ser att du har relevant utbildning inom el och/eller automation eller motsvarande och gärna några års erfarenhet som automationstekniker inom processindustrin eller liknande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en strukturerad, självgående problemlösare som har förmåga att samarbeta både internt och externt. Du ser positivt på att utvecklas i ditt arbete.  B – körkort är ett krav.

Meriterande:

Erfarenhet av felsökning i styrsystem mot Siemens simatic med programmeringsverktyg step7 och TIA portal samt driftövervakning med Siemens WinCC är mycket meriterande.

Erfarenheter av ritningsverktyg som AutoCAD

Övrigt

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning.

Vi samarbetar med Kornboden Rekrytering & Bemanning i den här rekryteringen. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast via Kornbodens hemsida www.kornboden.se dock senast 16 december. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Kornbodens Rekryteringsansvarige Jens Olsson telefon 060-789 05 01

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga representanter

Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80

Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Ledarna, Lennart Andersson 070-375 11 10

Kornboden Rekryetring&Bemanning i Sundsvall är en del av OnePartnerGroup , läs mer på vår hemsida www.kornboden.se 

 

Kontaktpersoner

Jens Olsson

Rekryteringsansvarig

060-7890501

jens.o@kornboden.se

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 14 timmar . Arbetsort : Sundsvall . Publicerat : 27 november

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Kornboden

Alla jobb hos Kornboden

Liknande jobb Automationstekniker till MittSverige Vatten & Avfall