Kommunal

Kommunal söker ekonomichef till ekonomienheten

Är du intresserad av att arbeta som ekonomichef på ett av Sveriges största fackförbund? Är du en erfaren chef som motiveras av att leda och utveckla dina medarbetare? Då har Kommunal arbetet för dig!

 

Tjänsten som ekonomichef på ekonomienheten är placerad på Kommunals förbundskontor. Som chef på ekonomienheten är du chef över medarbetare på ekonomienheten samt över Kommunals ekonomicenter i Sundbyberg där det finns en platschef. Din chef är kanslichefen och du ingår i enhetschefsgruppen på förbundskontorets kanslienhet.

 

 

Arbetsuppgifter

I din roll som ekonomichef förvaltar och utvecklar du de ekonomiska processerna inom organisationen utifrån ett makroekonomiskt perspektiv. Du har personalansvar för chef och medarbetare vilket innebär ett kontinuerligt arbete för att motivera och utveckla dina medarbetare. Du håller i fortlöpande avstämningar, medarbetar- och lönesamtal, samt arbetar för att på olika sätt stärka dina medarbetare i deras yrkesmässiga utveckling.

 

I din roll har du ett övergripande ansvar för samtliga ekonomiska processer inom organisationen, vilket bland annat inbegriper bokslutsarbete, budgetprocesser samt verksamhetsuppföljning.

 

I dina ansvarsområden ingår även förvaltning av Kommunals fastigheter. Du är ”ansiktet utåt” och förmedlar föreningens ekonomi i olika forum så som på Kommunals förbundsmöten och på kongressen. Du är adjungerad till Förbundsstyrelsen och rapporterar löpande till Förbundsstyrelsen kring pågående ekonomiska processer i organisationen. Du är även föredragande i styrelser som rör bolag kopplade till Kommunals verksamhet.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskole-/universitetsnivå samt flerårig erfarenhet av att ha verkat som chef.

 

Givetvis har du en mycket god förståelse för ekonomiska processer och flöden, samt en god förståelse för omvärldsfaktorer som kan påverka verksamheten. Har du erfarenhet av arbete med kapitalförvaltning betraktas det som meriterande. Vi ser gärna att du har verkat i en politiskt styrd organisation alternativt att du har erfarenhet av arbete från ideell verksamhet. Du har lätt för att sätta dig in i ekonomiska system och du behärskar svenska flytande i tal och skrift. Har du goda kunskaper i engelska anses det meriterande.

 

Vi söker dig som är trygg i din roll som ledare och som motiveras av att se dina medarbetare växa och utvecklas. Som person är du förtroendeingivande och skapar med lätthet förtroende och tillit så väl internt i organisationen så som externt. Du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan förmedla komplexa situationer på ett lättförståeligt och begripligt sätt.

 

Som person är du noggrann och strukturerad med ett sinne för att hålla ordning på detaljer, samtidigt som du har en förmåga att kunna lyfta blicken och att se till helheten. Du är strategisk, resultat- och målinriktad samt har en mycket god analytisk förmåga. Givetvis har du i din yrkesroll en hög integritet och god ”fingertoppskänsla”.

 

 

Anställningsvillkor och förmåner

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals förbundskontor, vid Odenplan i Stockholm. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handels tjänstemannaklubb. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Kommunals värderingar och att du inser vikten av fackligt arbete.

 

 

Kontakt

Har du frågor kring tjänsten, kontakta platschef Kristina Mårtensson, 010-442 71 80. Facklig företrädare är Yvonne Ahlin, 010-442 7153, Handels tjänstemannaklubb.

 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan via e-post ansokan@kommunal.se bestående av personligt brev och CV. Ange referensnummer ”1837” i ämnesraden.

 

Sista ansökningsdag är 2018-08-19.

 

På grund av rådande semestertider kommer urval och intervjuer att ske under augusti månad.

 

Innan du ansöker ber vi dig att läsa igenom hur vi hanterar dina personuppgifter som kandidat. Information om ditt integritetsskydd kan du läsa om här.

 

 

Om Kommunal

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort.

 

Vår vision är att de viktiga jobb som våra medlemmar har ska vara så bra att de är värda att älska – dygnets alla timmar.

 

 

Sista ansökningsdag : 19 augusti . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Kommunal

Alla jobb hos Kommunal

Liknande jobb Kommunal söker ekonomichef till ekonomienheten