Kemikalieinspektionen

Kvalificerad jurist

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en myndighet under regeringen. Vi arbetar i Sverige, inom EU och internationellt för att utveckla lagstiftning och andra insatser som främjar god hälsa och bättre miljö. Vi har tillsyn över reglerna för kemiska produkter och ämnen i varor och gör inspektioner. Vi granskar och godkänner bekämpningsmedel innan de får användas. Vårt miljökvalitetsmål är Giftfri miljö. Kemikalieinspektionen har cirka 280 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg.

Juridiska sekretariatet svarar för att stödja förvaltningen inom myndigheten, ge juridiskt stöd i alla typer av frågor till samtliga funktioner i myndigheten och ge underlag till regeringen. Sekretariatet bidrar också till utformningen av regelverket inom Kemikalieinspektionens verksamhetsområde internt inom myndigheten, inom EU samt på nationell och global nivå.


Arbetsuppgifter

Kemikalieinspektionen erbjuder dig spännande arbetsuppgifter inom ett rättsområde som ständigt förändras och utvecklas. Kemikalielagstiftningen är till stor del harmoniserad inom EU, vilket innebär att vi framför allt arbetar med tillämpning och utveckling av EU-lagstiftning, främst regler om miljö- och hälsoskydd men även t.ex. EU-reglerna om fri rörlighet för varor. Därutöver är det juridiska sekretariatet ett allmänt stöd till myndighetens övriga delar i förvaltningsrättsliga frågor. I arbetsuppgifterna ingår bland annat rättsutredningar, hantering av överklagade ärenden, frågor om offentlighet och sekretess samt författningsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristutbildning med juris kandidatexamen eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet innefattande myndighetsutövning mot enskilda och företag. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Erfarenhet av EU-rätt, författningsarbete och arbete i projektform är meriterande. Vi ser därutöver gärna att du har erfarenhet av kemikalielagstiftningen eller miljörätt i övrigt. 

Till vår grupp på nio jurister söker vi en självständig kollega som främst ska arbeta med regleringen av växtskyddsmedel och som har lätt att samarbeta med olika personligheter och yrkeskategorier. Du behöver vara ansvarstagande och noggrann och du har en förmåga att även för andra än jurister förklara komplicerade juridiska sammanhang på ett enkelt och begripligt sätt. Att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter är en självklarhet för dig och likaså att bidra till att skapa god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   Diarienummer: 2.3.a-H18-03595

Lön

Månadslön. Individuell lönesättning. 

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Övrigt

Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning. 

Kemikalieinspektionen bedriver ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter. 


Vi har gjort vårt medieval och undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta 
här.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 mars . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Kemikalieinspektionen

Alla jobb hos Kemikalieinspektionen

Liknande jobb Kvalificerad jurist