Kemikalieinspektionen

Kemikalieinspektionen söker jurist (tidsbegränsad 1,5 år)

Kemikalieinspektionen, Juridiska sekretariatet
Miljöjurist
Kommun: Sundbyberg

Korta fakta om jobbet
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav

Miljöjurist - erfarenhet efterfrågas


Om jobbet
Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Juridiska sekretariatet svarar för att stödja förvaltningen inom myndigheten, ge juridiskt stöd i alla typer av frågor till samtliga funktioner i myndigheten och ge underlag till regeringen. Sekretariatet bidrar också till utformningen av regelverket inom Kemikalieinspektionens verksamhetsområde internt inom myndigheten, inom EU samt på nationell och global nivå.


ARBETSUPPGIFTER
Kemikalieinspektionen erbjuder dig spännande arbetsuppgifter inom ett rättsområde som ständigt förändras och utvecklas. Kemikalielagstiftningen är till stor del harmoniserad inom EU, vilket innebär att vi framför allt arbetar med tillämpning och utveckling av EU-lagstiftning, främst regler om miljö- och hälsoskydd men även t.ex. EU-reglerna om fri rörlighet för varor. Juridiska sekretariatet ger stöd i tillämpningen av reglerna om allmänkemikalier, växtskyddsmedel och biocidprodukter. Därutöver är sekretariatet ett allmänt stöd till myndighetens övriga delar i förvaltningsrättsliga frågor. I sekretariatets arbetsuppgifter ingår bland annat rättsutredningar, hantering av överklagade ärenden, frågor om offentlighet och sekretess samt författningsarbete.


KVALIFIKATIONER
Till vår grupp söker vi en kollega som ska arbeta dels med kemikaliejuridiska frågor, dels med de allmänna vid myndigheten förekommande förvaltningsrättsliga frågorna. Vi söker dig som har en juristutbildning med juris kandidatexamen eller motsvarande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av juridiskt arbete som är relevant för Kemikalieinspektionens verksamhet. Har du kunskap om eller praktisk erfarenhet av EU-rätt och föreskriftsarbete samt kunskap om miljörätt är det meriterande. Även erfarenhet av arbete med förvaltningsrätt, frågor rörande offentlighet och sekretess eller andra verksjuridiska frågor är meriterande.

Du behöver vara analytisk, initiativ- och ansvarstagande samt noggrann. Som person har du lätt för att samarbeta med olika personligheter och yrkeskategorier. Du har också en förmåga att även för andra än jurister förklara komplicerade juridiska sammanhang på ett enkelt och begripligt sätt. Att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter är en självklarhet för dig och likaså att bidra till att skapa god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.

Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.
Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.


Om anställningen
Lön
Månadslön. Individuell lönesättning.
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor
Heltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde snarast. Tjänsten är tidsbegränsad och löper 18 månader från tillträde. Arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringen.

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Sundbyberg i Stockholms län.

Arbetsgivaren
Kemikalieinspektionen

Postadress
Kemikalieinspektionen
Box 2
17213 Sundbyberg

Kontakt
Kontaktpersoner
Adam Diamant, Chefsjurist
Adam.Diamant@kemi.se
08-519 41 378

Fackliga kontaktpersoner
Patrik Ernby, Saco-representant
08-519 41 182

Johan Forsberg, ST
08-519 41 325

Sök jobbet
Ansök senast 3 juni
Ange referens Diarienummer: 2.3.a-H20-05552 i din ansökanAnsök nu

Sista ansökningsdag : 3 juni . Arbetsort : Sundbyberg . Publicerat : 18 maj

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Kemikalieinspektionen

Alla jobb hos Kemikalieinspektionen

Liknande jobb Kemikalieinspektionen söker jurist (tidsbegränsad 1,5 år)