Jurek Bemanning

Landstingssekreterare

Om verksamheten
Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en av två landstingssekreterare med ansvar för styrelsen, dess utskott och beredningar samt fullmäktiges handlingar. Som landstingssekreterare kommer du att fortsätta det pågående utvecklingsarbetet med att digitalisera och effektivisera verksamheten inför framtidens utmaningar. Tjänsten, som är ett konsultuppdrag, omfattar heltid med omgående och löper året ut med möjlighet till förlängning.

Du kommer att arbeta på landstingskansliet, inom administrativa enheten. På enheten finns för närvarande 22 medarbetare inom områdena: ärendehantering, informationsförsörjning, registratur, sekreterarskap och arkiv. Med placeringsort, med goda kommunikationer, söder om Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter


Som landstingsekreterare kommer du att vara nyckelpersonen när det gäller att samordna och administrera ärendeprocessen till landstingsstyrelse och landstingsfullmäktige. Du kommer, tillsammans med andra, att vara ansvarig för att planera och kvalitetssäkra processen. Du ska granska beslutsunderlag och sammanställa handlingar till styrelsen och dess utskott/beredningar och fullmäktige, samt föra protokoll på dessa sammanträden.

Som landstingssekreterare har du en nyckelposition med många kontaktytor i organisationen. Du kommer bl.a. att därigenom driva arbetet med att utveckla ärendeberedningsprocesser och administrativa rutiner. Din roll kommer att vara konsultativ genom att stödja förtroendevalda och chefer i praktiska frågor kring ärendeberedningsprocessen och dess administration. Även intern rådgivning och vägledning till tjänstemän och förtroendevalda vad gäller ärendeprocessen ingår som en del i arbetet. Utredningsarbete förekommer, främst inom landstingsövergripande frågor och offentlig förvaltning.

Din kompetens


Du har ett stort intresse för offentlig förvaltning och samhällsfrågor och är en person som kan arbeta självgående och strukturerat. Du har också förståelse för kraven på arbetet i en politisk styrd organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet från en liknande tjänst i kommunal eller annan offentlig miljö.

Det är viktigt att du är analytisk, tar egna initiativ och är proaktiv. Dessutom tror vi att du kan identifiera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter och motiveras av utmaningar. Du kan utrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och är tydlig i din kommunikation. Som person är du noggrann, ansvarsfull och har ett serviceinriktat förhållningssätt.

Då nämndprocessen är digital är det viktigt att du har kunskap och vana att arbeta med modern teknik och att arbeta i digitala ärendehanteringssystem. Du har högskoleutbildning inom samhälls- eller statsvetenskap, juridik, offentlig förvaltning eller liknande och några års erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet. Du ska ha goda kunskaper i kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.

 

Du erbjuds

Ett utvecklande uppdrag som landstingssekreterare hos en intressant verksamhet. Tjänsten, som är ett konsultuppdrag, omfattar heltid med omgående och löper året ut med möjlighet till förlängning. Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer vara anställd av Jurek men arbeta ute hos vår kund. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du registrerar din ansökan med CV och examensbevis så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta konsultchef Lena Cardelius på lena.cardelius@jurek.se.

Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via email.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Visstid Heltid

Kontakt:
Lena Cardelius
lena.cardelius@jurek.se

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Landstingssekreterare