JM

STRATEGISK INKÖPARE INOM INSTALLATION

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

Vi söker nu en Strategisk inköpare till vår koncernstab Centrala inköp. Som Strategisk inköpare bidrar du till koncernens fortsatta lönsamma tillväxt.

I rollen utvecklar och underhåller du kategoristrategier, samt upprättar och underhåller ramavtal för hela JM-koncernen. Du kommer att arbeta aktivt med alla moment inom inköpsprocessen i kategorin Installation, vilket till största del består av underkategorierna El, Ventilation- och VS-entreprenad. Som strategisk inköpare ansvarar du för ca 15 olika kategorier.

I rollen ingår att:
• utföra intressentanalyser
• engagera och etablera samarbete med huvudintressenter för kategoristyrning
• skapa och utveckla kategorianalyser
• initiera och driva inköpsprojekt och upphandlingar
• skapa och utveckla inköpsstrategier
• skapa behovsanalyser och stötta interna beställare i framtagningen av kravspecifikationer
• förstå och analysera leverantörsmarknaden
• driva upphandlingar och förhandlingar
• teckna, implementera och förvalta ramavtal

Utöver ovanstående ingår att du representerar centrala inköp i interna arbetsgrupper, kommunicerar strategier och resultat internt, samt bidra till inköpsavdelningens kontinuerliga förbättring. Du rapporterar till Kategoriansvarig för Installation.

I denna tjänst får du möjligheten att jobba i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor, och där det finns goda möjligheter till att utvecklas inom organisationen. På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Här skapas förutsättningar för att din karriär är en som du känner stolthet över och det görs genom att tänka långsiktigt i allt som görs. Husen, stadsdelarna och livsmiljöerna JM skapar ska finnas kvar i minst 100 år och därför är hållbarhet både vårt ansvar och ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i verksamheten, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.  

Placering är Frösunda/Solna i Stockholm.


Den vi söker

För att passa i denna tjänst har du en akademisk utbildning inom ekonomi, teknik eller inköp samt arbetslivserfarenhet inom strategiskt inköp och/eller installationsbakgrund med intresse för inköp. För dig som har en installationsbakgrund, men mindre eller ingen inköpserfarenhet, ser gärna att du har arbetat med t ex kalkyl eller anbudsarbete.

Har du arbetat med inköp, ser vi gärna att du har minst ett par års erfarenhet från en central/strategisk inköpsroll inom ett medelstort eller större företag och är van att driva och utföra ditt arbete med stort eget ansvar. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift och behärskar MS Office-paketet väl.

Som person är du sannolikt analytiskt lagd, föredrar ett strukturerat arbetssätt och gillar förhandlingsmomentet. Du trivs med den sociala dimensionen i arbetet, och triggas av att sälja in förslag och strategier.

JMs kärnvärden är långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet. Delar du dem kommer du trivas hos oss!


Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Talentia. Vid frågor, kontakta Geraldine von Celsing, rekryteringskonsult, på 070-7794966 eller geraldine.voncelsing@talentia.se.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Solna . Publicerat : 3 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans Inköp Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från JM

Alla jobb hos JM

Liknande jobb STRATEGISK INKÖPARE INOM INSTALLATION