JM

LIA-PRAKTIK CENTRALA INKÖP HT-2019

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

JM tillhandahåller varje år praktikplatser för blivande inköpare. Praktiken sker på vår avdelning Centrala Inköp och du är placerad på vårt huvudkontor i Solna. 

 

Centrala inköp är en viktig avdelning för JM-koncernens fortsatta lönsamma tillväxt. Våra medarbetare arbetar med att utveckla och underhålla kategoristrategier samt upprätta och underhålla ramavtal för hela JM-koncernen. Totalt är vi 23 medarbetare på avdelningen.  

 

ARBETSUPPGIFTER 

Praktik på JM innebär mycket eget ansvar från dag ett med stöd av utsedd handledare. Du kommer bland annat få ansvara för egna upphandlingar, stötta kollegor i det vardagliga arbetet, delta vid leverantörsmöten och hålla i presentationer. Man får även delta i utvecklingsprojekt och lära sig mycket om hur inköp går till i praktiken. Du kommer få stor insyn i hur ett kvalificerat inköpsarbete löper inom en stor organisation.

 

KVALIFIKATIONER  

Vi söker dig som studerar till inköpare på yrkeshögskola och som ska göra LIA till höstterminen 2019. Vi ser gärna att du är intresserad av att göra bägge dina LIA-perioder hos oss på JM.  

 

Om du hunnit skaffa dig något års yrkeserfarenhet samt genomfört studier på eftergymnasial nivå bedömer vi det som meriterande.  

 

DIN PERSON 

För att bli framgångsrik i din praktik krävs att du har förmågan och viljan att utvecklas kombinerat med en nyfikenhet. Du är även ansvarstagande, driven och strukturerad.  

 

Som praktikant på centrala inköp får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor och i en trivsam miljö. JMs kärnvärden är långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet. Delar du dem kommer du trivas hos oss på JM!  

 

VI ERBJUDER  

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att din karriär är en som du känner stolthet över och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. Husen, stadsdelarna och livsmiljöerna vi skapar ska finnas kvar i minst 100 år och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor. Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen. 

 

KONTAKT  

Har du några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Partner Sara Björkman på tel 08-782 88 02 eller maila: sara.bjorkman@jm.se. Vid frågor om praktiken är du välkommen att kontakta Linda Ragnerstam på Centrala Inköp, tel: 08-782 88 06 eller linda.ragnerstam@jm.se.  

 

ANSÖKAN 

Ansökan är öppen mellan 4 – 22 februari.  

Urvalsarbetet kommer påbörjas efter sista ansökningsdag. Intervjuer planeras att hållas i början av mars. Slutgiltigt besked och återkoppling kommer ske senast mitten av april.  

 

Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post! 

 

Välkommen att skriva din historia med oss!

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Inköp


Senaste jobben från JM

Alla jobb hos JM

Liknande jobb LIA-PRAKTIK CENTRALA INKÖP HT-2019