JM

KVINNOR SÖKES TILL LÄRLINGSPROGRAM

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

 

För tredje året i rad söker vi tjejer som är intresserade av att bygga samhällen tillsammans med oss. JM erbjuder ett lärlingsprogram med start 30 september 2019, riktat till dig som vill bli murare, trä-, betong- eller väg- och anläggningsarbetare.  

 

Vi söker dig som drömt om att byta karriär och varit sugen på hantverkaryrket men inte vågat ta steget. Här har du chansen. De som börjat programmet tidigare år har bland annat jobbat som florist, undersköterska, innebandyproffs, lastbilschaufför och jurist. Oavsett dina tidigare erfarenheter är du välkommen att söka till vårt lärlingsprogram!  

 

 

Arbetsuppgifter  

Som traditionell lärling kommer du få ta del av en utbildning som pågår i 3,5 år. Här får du lära dig vad det innebär att vara hantverkare. När du är färdigutbildad erhåller du ett yrkesbevis som antingen murare, trä-, betong- eller väg- och anläggningsarbetare. Exempel på arbetsuppgifter:

 

  • Som träarbetare sätter du bland annat upp gipsväggar, kök, badrumsinredning och ser till att garderoben kommer på plats.  
  • Som betongarbetare är du bland annat med och armerar och gjuter betonggrunder.  
  • Som murare putsar eller murar du våra fasader.  
  • Som väg och anläggningsarbetare arbetar du med rörläggning av olika dimensioner, finplanering, vägarbete samt industrikonstruktioner på JM Entreprenad.

Du kommer att få en handledare som hjälper dig under din väg fram till ett yrkesbevis. En individuell utbildningsplan tas fram via vår branschorganisation, BYN.SE. Under det första 1,5 året ingår en teoridel i form av självstudier som ska göras utanför arbetstid. Utbildningen är gratis för dig och du får lärlingslön under hela perioden.  

 

Arbetstid vardagar 8 timmar per dag i tidsspannet mellan 06:30-16:00 beroende på arbetsort. Semestern är förlagd till veckorna 28 - 31 på alla våra arbetsplatser. Vi söker lärlingar till JM ABs verksamhetet i Malmö, Göteborg, Örebro, Västerås, Stockholm och Uppsala samt JM Entreprenads verksamhet i Stockholm.   

 

 

Vårt arbetssätt  

Hos oss får du vara med och skapa samhällen från grunden. Vi är ett företag som präglas av ett strukturerat arbetssätt där vi arbetar enhetligt i alla våra projekt vilket ger dig som lärling bra förutsättningar att lära dig yrket. Vi har fokus på ordning och reda och lägger stor vikt vid arbetsmiljöarbetet på våra byggarbetsplatser. Vi tror allt kan förbättras och har en välutvecklad metod för att ta tillvara på medarbetares förbättringsförslag och erfarenheter.  

 

 

Kvalifikationer  

Som person är du är positiv, engagerad och trivs när det stundtals är ett högt tempo. Du är inte rädd att ta i och har en beslutsamhet att nå resultat med arbetet som du utför. För att långsiktigt trivas och utvecklas med oss behöver du gilla att samarbeta med andra, ha hög ansvarskänsla och tycka att det är viktigt med ordning och reda. 

 

 

Vi erbjuder  

Under utbildningstiden har du en heltidsanställning på JM eller JM Entreprenad enligt branschens utbildningsavtal. Efter fullgjord och godkänd utbildning kan du erbjudas en tillsvidareanställning på JM/JM Entreprenad.  

 

Du får lön enligt Byggnads kollektivavtal för utbildning av vuxenlärlingar. Vid utbildningens start är det 65% av full lön och sedan ökar lönen successivt till fullgjord utbildningstid. Lönen för en fullbetald hantverkare ligger från 36 000 SEK i månaden.  

 

Vi är övertygade om att grupper med jämn könsfördelning är mer innovativa, delar kunskap och löser uppgifter på bättre sätt. Därför vill JM bygga jämställda team. Sveriges byggarbetare består idag av 99% män. Detta vill vi förändra. På JM har vi nu 4,5% kvinnliga hantverkare och vi vill bli många fler. Därför satsar vi på ett lärlingsprogram riktat till kvinnor. För oss är det viktigt med långsiktighet och för att säkra vårt jämställdhetsmål att nå 20% kvinnliga hantverkare till år 2030 behöver vi dig som har potential att utvecklas hos oss på JM.  

 

Män är såklart fortsatt välkomna att söka traditionella lärlingsplatser hos oss.  

 

 

Rekryteringsprocessen  

Ansök genom att bifoga CV och personligt brev. Intervjuer sker löpande. Programmet startar den 30 september 2019.  

 

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Cronvall på 08-782 18 18/christina.cronvall@jm.se eller Anna Wikström på 08- 782 13 64/anna.wikstrom@jm.se.

 

Varmt välkommen att skriva historia med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 2 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning


Senaste jobben från JM

Alla jobb hos JM

Liknande jobb KVINNOR SÖKES TILL LÄRLINGSPROGRAM