JM

KOMMUNIKATIONSANSVARIG HÅLLBARHET

JM-koncernens avdelning Kommunikation, IR & Press söker nu en ny senior kollega som ska ta rollen som Kommunikationsansvarig Hållbarhet. Det är en ny roll och du kommer få chansen att vara en viktig del i JMs övergripande hållarbetsarbete framåt. 

 

 

Om tjänsten 

Som kommunikationsansvarig hållbarhet kommer du att leda, planera och genomföra både större och mindre kommunikationsinsatser för att i ord och bild, internt och externt, berätta om JMs arbete för hållbar utveckling ur alla perspektiv. Du kommer även att arbeta med rådgivning till organisationen i kommunikations-, press- och hållbarhetsfrågor.

 

Du blir en förstärkning till JM-koncernens kommunikationsavdelning i Solna och rapporterar till Kommunikationschefen. När det gäller hållbarhetskommunikation har du ett nära samarbete med hållbarhetsavdelningen, med ’dotted line’ till koncernens hållbarhetschef. Som en del av koncernstaben arbetar du med nordiskt fokus och har förmågan att tänka på både likheter och skillnader mellan länderna.

 

Du kommer till en organisation med ett välutvecklat hållbarhetsarbete och som just nu arbetar fram ett kommunikationskoncept för hållbarhetsområdet. När du kommer in blir ditt uppdrag, baserat på mål och verksamhetsplan, att ta fram en kommunikationsplan för hållbarhetsarbetet, hitta vinklar att kommunicera och ta eget ansvar för att initiera hur JMs hållbarhetsarbete ska nå ut till relevanta aktörer, du ansvarar för att både genomföra och följa upp dessa initiativ.

 

Parallellt med ditt arbete inom hållbarhetskommunikation deltar du i JMs övriga externa och interna kommunikationsarbete. Du är inte rädd för att kavla upp ärmarna när det behövs och att arbeta från ax till limpa är något du tycker är stimulerande.

 

Du kommer självständigt att producera innehåll för olika kommunikationskanaler likaväl som du med van hand kan upphandla och leda konsulter. Vi är ett litet team på Koncernstab Kommunikation, och även om kollegial hjälpsamhet är självklart för oss så måste alla självständigt kunna planera och driva projekt och aktiviteter i stort och smått.  

 

Ena dagen kan ditt arbete handla om att skriva och publicera texter, artiklar och nyheter, nästa dag att projektleda medverkan på ett seminarium. Eller att delta i planering och genomförande av JMs kapitalmarknadsdagar, eller att arbeta med andra såväl externa och interna kommunikationsinsatser som avdelningen ansvarar för.

 

Exempel på arbetsuppgifter

• Övergripande planera och följa upp JMs hållbarhetskommunikation

• Producera artiklar, nyheter, e-learning och annat material som innefattar text och bild inom kommunikation av JMs hållbarhetsarbete, inkl kontakt med t ex redaktioner och andra externa aktörer för att nå ut med JM s hållbarhetsarbete

• Planera och uppdatera JMs hemsida inom hållbarhet

• Driva och leda arbetet med de avsnitt i JMs årsredovisning som avser hållbarhet, inkl skriva texter och ta fram material

• Omvärldsbevaka hållbarhetsarbetet i branschen, samt analysera och föreslå utveckling av JMs hållbarhetsarbete relaterat till JMs position och varumärke

• Upprätta och samordna kontakt med kommunikatörer i JMs olika affärsenheter och regioner inkl verksamheten i Norge och Finland gällande hållbarhetskommunikation.

 

 

Din profil

Du har ett utpräglat intresse för hållbarhetsfrågor i kombination med senior erfarenhet av kommunikationsarbete. Du är van att självständigt leda och driva projekt och aktiviteter av olika typ och omfattning. Du har förmåga och gillar att ”göra själv” från ax till limpa där och när så behövs. Det är viktigt att du är en god skribent och stilist, noggrann med koll på detaljer. Det krävs att du kan driva, prioritera och arbeta med parallella uppdrag av olika omfattning och längd.

 

För att trivas måste du tycka om att ha varierande arbetsuppgifter, såväl i typ av uppgifter som grad av ansvar. Det vill säga att både arbeta själv, med eget ansvar, likväl som tillsammans med gemensamt ansvar. Det är självklart för dig att agera handlingskraftigt och bidra med hög energi.

 

Har du arbetat med nordiskt perspektiv tidigare, och har förståelse för både likheter och skillnader, är det meriterande.

Du har någon form av eftergymnasial utbildning inom kommunikation. Erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor och digitala kanaler är ett krav.

Kunskap om förutsättningarna för bygg- eller fastighetsbranschen är en fördel.

Kommunikationsavdelningen är en stödfunktion, och ett serviceinriktat arbetssätt är en framgångsfaktor.

 

 

Vi erbjuder

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.  

 

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.  

 

 

Kontakt 

I denna rekrytering samarbetar vi med Hammer & Hanborg. För frågor kring tjänsten eller rekryteringprocessen kontakta Frida Jeppsson på frida.jeppsson@hammerhanborg.com

 

 

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Dock inte senare än den 20 juni. 

 

Med hänvisning till GDPR kan vi inte ta emot CV och ansökningar via mail. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du också vara med och rita om kartan? Kom och skriv historia med oss.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 20 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 juni

Kategorier : Kommunikation


Senaste jobben från JM

Alla jobb hos JM

Liknande jobb KOMMUNIKATIONSANSVARIG HÅLLBARHET