JM

HÅLLBARHETSCHEF

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

Som en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder är hållbarhet ett viktigt ledord för oss på JM. Hållbarhetsarbetet syftar till att ta ekonomiskt, socialt, etiskt och miljömässigt ansvar för projektutvecklingen samt för de färdiga bostäderna och lokalerna. JM har alltid jobbat med att bygga hållbart. År 2018 började vi även miljömärka våra egenutvecklade bostäder med den nordiska märkningen Svanen. Det gör JM till det första nordiska byggbolag som Svanenmärker hela sin produktion av bostäder i hela koncernen. Med människan i fokus och genom ständig utveckling skapar vi boenden och hållbara livsmiljöer.

Läs mer om JMs hållbarhetsarbete på
https://om.jm.se/om-jm/hallbarhet/


Om tjänsten

Rollen som Hållbarhetschef är strategisk och avgörande för vår fortsatta framgång. Vårt långsiktiga och tydliga fokus på hållbarhetsfrågorna har givit JM en ledande position på marknaden. En position vi fortsatt vill behålla och utveckla. Du ansvarar för att leda, driva och utveckla koncernens hållbarhetsarbete och företräder och föredrar hållbarhetsfrågor både för styrelsen och koncernledningen. Du är chef med personalansvar för avdelningen Miljö och Hållbarhet som idag består av sju personer och du ingår i enheten Verksamhetsutvecklings ledningsgrupp. Som hållbarhetschef är du JMs ansikte utåt och representerar JM i olika externa forum för hållbarhetsfrågor. 


Din profil 

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att driva hållbarhetsfrågor på koncernnivå. Du har en civilingenjörsexamen i botten. För att lyckas i rollen är du en stark förändringsledare som skapar ett positivt utvecklings- och samarbetsklimat. Du driver hållbarhetsfrågorna framåt och är inte rädd för att utmana invanda tankemönster. Du har strategisk förmåga samtidigt som du på ett konkret sätt kan applicera hållbarhetsfrågorna på en operativ nivå. Du ska vara driven, analytisk och strukturerad. Det är viktigt att kunna skapa engagemang, vara ansvarsfull och lyhörd men samtidigt tydlig vad du vill åstadkomma.

För oss är det självklart att du delar våra kärnvärden: pålitlighet, långsiktighet, kvalitet, engagemang, lyhördhet och stilkänsla.


Vi erbjuder 

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att din karriär är en som du känner stolthet över och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. Husen, stadsdelarna och livsmiljöerna vi skapar ska finnas kvar i minst 100 år och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Creative Search. Frågor om tjänsten och din ansökan skickas till Daniel Ekberg på daniel.ekberg@creativesearch.se

Sista ansökningsdatum är 31 augusti.
Välkommen att skriva din historia med oss!
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 1 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från JM

Alla jobb hos JM

Liknande jobb HÅLLBARHETSCHEF