JM

ARBETSMILJÖCHEF TILL JM ENTREPRENAD

Var med och bygg morgondagens samhällen med JM Entreprenad. Vår framgång bygger på balans mellan laganda, prestation, trivsel och personlig utveckling. Här är det lätt att bli sedd och uppmärksammad – en kultur som det är lätt att växa i helt enkelt.

Rollen  

I rollen som arbetsmiljöchef på JM Entreprenad ansvarar du för att utifrån koncernövergripande riktlinjer leda utvecklingen av vårt systematiska arbetsmiljöarbete med målsättningen: 

 

”Helt skadefria arbetsplatser med låg sjukfrånvaro, hög trivsel samt en bra balans mellan arbetsliv och privatliv.” 

 

Du arbetar strategiskt med mål, analys och handlingsplaner samt med att säkerställa att vi överträffar lag-, kund och certifieringskrav genom att utveckla och implementera processer, rutiner och hjälpmedel. Inte minst innebär det att fortsätta bygga vår säkerhetskultur och finnas som stöd och rådgivare till våra entreprenadprojekt. Du rapporterar till JM Entreprenads chef för verksamhetsutveckling, samverkar med koncernens arbetsmiljöstab och arbetar mycket nära våra entreprenadprojekt.  

 

Exempel på arbetsuppgifter: 

  • Sätta mål, ta fram handlingsplaner och följa upp statistik  
  • Leda och/eller medverka i utvecklingsprojekt inom bolaget och koncernen  
  • Säkerställa händelserapportering och efterlevnad av våra arbetssätt 
  • Finnas som dagligt stöd och rådgivare till verksamheten  
  • Kommunicera, informera och utbilda verksamheten 
  • Genomföra internrevisioner, lagrevision och certifieringsarbete (övergång från OHSAS18001 till ISO45001) 

 

Bakgrund och kvalifikationer  

Vi söker dig med äkta passion för riktigt god arbetsmiljö och som är redo att göra ditt yttersta för att utveckla vårt arbetsmiljöarbete för en säker och hälsofrämjande arbetsplats. Du gillar människor, har en pedagogisk ådra och en rak och tydlig kommunikationsstil. Du har även ett strukturerat och analytiskt arbetssätt som hjälper dig att prioritera, strukturera och växla mellan det strategiska och operativa.  

 

Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor inom byggbranschen som arbetsmiljöingenjör, arbetsmiljöchef eller liknande  men söker nu en ny arena att göra skillnad på. Du har mycket goda kunskaper om gällande lagar och förordningar inom arbetsmiljö och gärna tidigare erfarenhet av ISO18001 och utveckling av arbetsmiljösystem. Eftersom du kommer att vara ute en del på projekt krävs det att du har körkort.   

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, din inställning och ditt engagemang. Du vill växa med oss och har ett stort driv, god social kompetens och är bra på att skapa och upprätthålla kontakter både externt och internt. Du trivs med att arbeta både med helheten och detaljerna och värnar om ett gott slutresultat i din leverans!  

 

Om oss 

JM Entreprenad AB är ett företag som präglas av kvalitetsfokus, utveckling, långsiktighet och engagemang.Vi eftersträvar att vara den mest attraktiva arbetsgivaren på de marknader där vi verkar och erbjuder en framtidsinriktad arbetsmiljö och en organisation med goda utvecklingsmöjligheter. Vi är ett stort företag med det lilla bolagets fördelar. Kärnverksamheten i JM Entreprenad är bygg-, anläggnings- och fasadentreprenader. Det geografiska verksamhetsområdet är Stockholm samt Uppsala, som vi varit med och byggt upp ända sedan 1945. JM Entreprenad AB är ett helägt dotterbolag i JM-koncernen, omsätter ca 2-3 miljarder kronor och har 430 medarbetare. Läs mer om oss på www.jm-entreprenad.se     

 

 

Mer information och ansökan                 

För mer information eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-partner Katarina Sjölander på 08-782 88 12 eller katarina.sjolander@jm.se   

 

Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!   

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!   

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 augusti

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från JM

Alla jobb hos JM

Liknande jobb ARBETSMILJÖCHEF TILL JM ENTREPRENAD