ISF

Chefsjurist med kunskap om socialförsäkringsrätt

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) är en expertmyndighet som granskar och utvärderar socialförsäkringsområdet. ISF analyserar rättssäkerhet, administrativ effektivitet och effekter för individ och samhälle. I uppdraget ingår bland annat att granska Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och relevanta delar av Skatteverket.

På ISF arbetar ett 60-tal personer varav en majoritet är utredare med grund- eller forskarutbildning inom bland annat företagsekonomi, juridik, medicin, nationalekonomi, statistik och statsvetenskap i gemensamma projekt.

Vi söker nu en chefsjurist som vill ansvara för myndighetens juridiska arbete och vara med och utveckla verksamheten vid ISF i Göteborg.

Just nu pågår en omlokalisering av hela myndigheten från Stockholm till Göteborg som ska vara helt genomförd den 1 augusti 2019. ISF har startat upp verksamheten i Göteborg samtidigt som det kommer att finnas verk­sam­­het och medarbetare kvar i Stockholm fram till sommaren 2019.

Arbetsuppgifter

Som chefsjurist arbetar du verksamhetsnära och har ett övergripande ansvar för den rättsliga kvaliteten i ISF:s gransk­n­ings­verksamhet. Du stödjer jurister och andra medarbetare i granskningsverksamheten, och arbetar strategiskt för att säkerställa att den rättsliga analysen i våra granskningar och i våra remissvar håller en hög kvalitet. I arbetet ingår att bevaka den nationella, och i relevanta delar den internationella, rättsutvecklingen inom socialförsäkringsområdet.

Du ansvarar också för att leda arbetet i myndighetsjuridiska frågor, till exempel frågor om offentlighet och sekretess, arkivering och gallring, arbetsrätt, data­skydd, upphandlingsrätt och avtalsjuridik. Vid ISF finns en myndighetsjurist som du arbetsleder och eventuellt även kommer att ha personal­­ansvar för. I de myndighetsjuridiska frågorna har du också ett nära samarbete med medarbetarna på den administrativa enheten.

Du ingår i myndighetens lednings­grupp och har ett nära samarbete med myndighetens övriga chefer i arbetsgivar- och verksamhetsutvecklings-frågor. Du har också löpande ett nära samarbete med generaldirektören och den administrativa chefen. Organisatoriskt är du placerad under generaldirektören.

Kompetens

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och har erfarenhet av rättstillämpning eller annat kvalificerat arbete med socialförsäkringsrättsliga frågor. Du har jur. kand. eller juristexamen.

Det är meriterande om du är assessor, har erfarenhet av arbete i förvaltningsmyndighet och erfarenhet som chef eller ledare, gärna från offentlig verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har goda ledaregenskaper och god självinsikt. Du är lyhörd, samarbetsinriktad och strukturerad. Du ska ha intresse för att utveckla verksamheten och kunna skapa bra förutsättningar för en arbetsmiljö som underlättar delaktighet, ansvarstagande och engagemang.  

Som chefsjurist behöver du

  • ha en bred juridisk kompetens, mycket god förmåga att göra rättsliga analyser och att överblicka hela socialförsäkringsområdet
  • vara engagerad, drivande och resultatinriktad
  • ha gott omdöme och personlig integritet kombinerat med förmåga att skapa förtroende och goda relationer
  • vara en god kommunikatör och en skicklig skribent
  • ha mycket god förmåga att samarbeta med både chefer och medarbetare i hela organisationen
  • agera utifrån ett helhetsperspektiv på ISF:s verksamhet och samverka med olika enheter

Information och ansökan

För frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Catarina Eklundh Ahlgren, tf. generaldirektör, tel. 08-58 00 15 50 eller

Marie Seijboldt, administrativ chef, tel. 08-58 00 15 15.

I den här rekryteringen samarbetar vi med ProAstri. Frågor om rekryteringen besvaras av Karin Ivarson, tel. 0708 24 69 08.

 

Fackliga kontaktpersoner är Jonas Thelander,

tel. 08-58 00 15 09 och Mona Backhans, tel. 08-58 00 15 70

för Saco.

 

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast den 10 mars 2019.

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 10 mars . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 15 februari

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från ISF

Alla jobb hos ISF

Liknande jobb Chefsjurist med kunskap om socialförsäkringsrätt