Integritetsskyddsmyndigheten (IMY)

IMY rekryterar analytiker

Vi rekryterar nu en analytiker med anledning av ett regeringsuppdrag för att ge vägledning och stöd till verksamheter inom innovationsområdet. Arbetet är omväxlande och utåtriktat och innebär mycket kontakter med andra myndigheter, företag och organisationer.

Hos oss får du möjlighet att arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor inom ett utmanande och aktuellt område som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Läs mer om regeringsuppdraget hos regeringen

 
Arbetsuppgifter
Under 2021 – 2022 kommer du att ingå i ett projekt med fokus på att ge vägledning och stöd riktat till innovationssektorn. I ditt arbete kommer du att designa analysuppdrag, utforma och tillämpa lämpliga insamlings- och analysmetoder samt sammanställa analysprodukter.

Som analytiker i innovationsuppdraget kommer du inledningsvis att genomföra en målgrupps- och behovsanalys för att öka IMY:s kunskap om innovationssektorn och deras behov och utmaningar inom integritet och dataskydd. Utifrån analysen har du sedan en central roll i planering och design av det fortsatta projektet. Tillsammans med dina kollegor tar du fram en plan för vilka analysprodukter projektet ska leverera samt hur och när de ska tas fram. Det kan till exempel handla om tematiska rapporter inom olika teknikområden och löpande omvärldsbevakning.

En viktig del av ditt arbete är att föra tillbaka information och kompetens till kollegor inom IMY om teknikutvecklingen, dataskyddsutmaningar inom innovationsområdet och om hur IMY bäst kan stödja innovationsaktörer.

Du kommer också att ha en viktig roll i arbetet med att del- och slutredovisa IMY:s arbete med innovationsuppdraget till regeringen. Att leda workshops och hålla presentationer eller föreläsningar kommer att ingå i ditt arbete, såväl internt inom IMY som externt.

Efter att innovationsprojektet slutredovisats i mars 2023 övergår dina arbetsuppgifter till IMY:s analysfunktion, där du deltar i myndighetens löpande arbete med att analysera och rapportera om utvecklingen inom integritetsskydd. Det kan till exempel handla om att göra löpande analyser av inflödet till myndigheten och att delta i arbetet med den större integritetsskyddsrapport som IMY redovisar till regeringen vart fjärde år.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig eller annan relevant högskoleexamen och minst fem års erfarenhet av kvalificerat analysarbete.

Eftersom en stor del av IMY:s utåtriktade verksamhet med vägledning och stöd handlar om kvalificerat juridiskt arbete ser vi gärna att du tidigare har arbetat i en verksamhet med omfattande inslag av juridik. Du bör ha erfarenhet av att självständigt driva både arbete med både större analysrapporter och mindre omfattande, kortare produkter.

Du har lätt för att uttrycka komplicerade frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt och du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska. Du har gedigen kunskap i metod och analysmetodik, särskilt kvalitativ metod.

Det är meriterande om du har arbetat som analytiker på en statlig myndighet eller har erfarenhet av arbete med dataskydd eller informationssäkerhet.


Dina personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du ha god förmåga att på kort tid sätta dig in i komplexa och tvärsektoriella samhällsfrågor. Du är nyfiken och motiveras av att sätta dig in i olika perspektiv, frågor och ämnen. På ett kommunikativt och pedagogiskt sätt kombinerar du i dina analyser detaljerad sakkunskap och konkreta exempel med mer strategiska slutsatser på policynivå.

Du är positiv och lösningsorienterad och har lätt för att skapa goda relationer både inom och utanför den egna organisationen. Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Du har förmåga att se ditt eget uppdrag i ett större sammanhang och tar stort ansvar för att omsätta övergripande mål och prioriteringar i ditt eget arbete. Med engagemang och stark drivkraft vill du bidra till att öka medvetenheten och kunskapen om integritet och dataskydd i samhället och samtidigt bidra till att utveckla IMY:s kompetens och arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Tjänsten
Tjänsten är organisatoriskt placerad på IMY:s kommunikationsenhet. Under arbetet med innovationsuppdraget kommer du också att rapportera till stabschefen, som leder arbetet.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm.


Frågor om tjänsten
För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna
• Stabschef Karin Lönnheden, 08-657 61 68
• Kommunikationschef Annicka Spångberg 08-657 61 59
• HR-administratör Evelina Spännar, 08-657 61 02 eller
• Facklig företrädare Hilda Sörquist, 08-657 61 94


Hur ansöker jag?
Sista dag för ansökan är den 23 juni 2021. 
 
Någon form av färdighetstest eller personlighetsanalys kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s hemsida under lediga jobb.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 23 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 maj

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Integritetsskyddsmyndigheten (IMY)

Alla jobb hos Integritetsskyddsmyndigheten (IMY)

Liknande jobb IMY rekryterar analytiker