Inspektionen för vård och omsorg

Inspektörer med juristinriktning till avdelning öst, Stockholm

Vill du arbeta med tillsyn?

 

Ivo söker inspektörer med juristiriktning till avdelning öst för att handlägga ärenden som rör hälso- och sjukvårdspersonals yrkesutövning. Det innebär t.ex. att utreda anmälningar som kommer till IVO om hälso- och sjukvårdspersonals oskicklighet eller annan olämplighet. En utredning kan leda till beslut med kritik eller en anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN.

 

Arbetet sker i team tillsammans med inspektörer som har hälso- och sjukvårdskompetens. Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning. Din vilja och förmåga att arbeta i team är en förutsättning för uppdraget.

 

Du kan också komma att handlägga andra ärendeslag och delta i inspektioner. I arbetet ingår även att delta i både arbetsgrupper och projekt där din kompetens efterfrågas. I arbetet kommer du komma i kontakt med såväl vårdgivare/huvudmän/personal som allmänhet och media.

 

Tjänsterna är placerade på en hälso- och sjukvårdsenhet som bedriver tillsyn över tandvård och hälso- och sjukvårdspersonals yrkesutövning samt handlägger ansökningar om journalförstöring.

 

Som inspektör arbetar du utifrån ett brukar- och patientperspektiv

 

På IVO arbetar du alltid utifrån ett brukar- och patientperspektiv och med vår tillsynspolicy i ryggen för att fokusera på vad som är angeläget för enskilda och för olika grupper av människor. Om inte annat framgår av lag, förordning eller särskilt beslut från regeringen ska tillsynen vara riskbaserad och granska det som är väsentligt. Tillsynen ska präglas av tydlighet, trovärdighet, integritet och effektivitet samt utgå från den statliga värdegrunden.

 

 

Kravprofil:

  • Juristexamen/jur.kand.
  • Notariemeritering eller motsvarande erfarenhet som myndigheten bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning
  • Goda kunskaper i svenska såväl skriftligt som muntligt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Rollen kräver att du är initiativrik, driven och delaktig i avdelningens/enhetens utvecklingsarbete och att du finner förändrings- och utvecklingsarbete stimulerande.

 

Som inspektör ska du kunna arbeta självständigt och ha förmåga att effektivt prioritera och strukturera flera olika arbetsuppgifter inom olika ämnesområden samtidigt. Du ska ha en god analytisk förmåga, vara noggrann och strukturerad och snabbt kunna sätta dig in komplexa frågeställningar. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga, vara trygg i dina beslut och på ett konstruktivt sätt kunna omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv. Du kommunicerar resultatet på ett tydligt och förtroendeingivande sätt, både muntligt och skriftligt.

 

Meriterande:

  • Kunskap om hälso- och sjukvårdslagstiftning
  • Erfarenhet av tillsynsarbete

IVO erbjuder en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation

 

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du, tillsammans med dina kollegor, bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, metoder och verktyg för att nå bästa resultat.

 

Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

 

Tjänsterna är tillsvidareanställningar som inleds med 6 mån provanställning. Tjänsterna avser heltid med placering i Stockholm. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. 

 

Ansök senast 26 maj 2019

 

Skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 maj 2019.

 

Märk din ansökan med dnr. 2.6.1-19467/2019

 

Betyg och eventuella handlingar tas med vid en eventuell intervju.

 

För frågor om tjänsterna vänligen kontakta enhetschef Birgit Rengren Borgersen 010-788 54 62. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Susanna Jakobsson, 010- 788 57 03.

 

Fackliga kontaktpersoner är Annika Westerbom, SACO, 010-788 55 58, Ylva Wendle Sundbom, Vårdförbundet, 010-788 52 09 och Soile Ahlqvist, Fackförbundet ST, 010-788 51 23.

 

 

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare rekrytering och vidare annonseringsvägar.

 

 

IVO bidrar till en säker vård och omsorg

IVO:s uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.


IVO har omkring 700 medarbetare och verksamheten bedrivs vid sex regionala avdelningskontor runt om i landet och tre myndighetsövergripande avdelningar i Stockholm. IVO bildades 2013 och lyder under Socialdepartementet.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 4 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Inspektionen för vård och omsorg

Alla jobb hos Inspektionen för vård och omsorg

Liknande jobb Inspektörer med juristinriktning till avdelning öst, Stockholm