Human Capital

Senior Financial Controller

Nordax Bank har nyligen förvärvats av Nordic Capital och Sampo och satsar nu på att bli norra Europas ledande specialistbank. Nordax befinner sig därmed i en spännande förändringsresa som präglas av ambitiösa mål om tillväxt, snabb utveckling och digitalisering, och söker nu en driven och erfaren Senior Financial Controller till CFO Office. Som Senior Financial Controller kommer du att arbeta brett med övergripande ansvar för bankens koncernredovisning. Du ingår i ett team på sex personer och rapporterar till Head of Accounting & Payroll. Tjänsten är placerad på Gävlegatan 22 i Stockholm.


Din utmaning
• Ansvara för myndighetsrapportering såsom FINREP och MFI
• Konsolidering av bankens legala enheter 
• Rapportering på koncernnivå till redovisningschef och CFO 
• Ansvara för momsredovisning och skattedeklarationer för bolag inom koncernen
• Delaktig i månads- och årsbokslut samt upprättandet av delårsrapporter och årsredovisning


Din bakgrund
• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi med inriktning redovisning
• Ca 5-10 års erfarenhet från liknande roll, gärna med bakgrund inom revision
• Erfarenhet från bank, finansinstitut alternativt kreditmarknadsbolag 
• Goda kunskaper inom IFRS-regelverken 
• Erfarenhet från rapportering till Finansinspektionen, främst FINREP
• Goda kunskaper inom momsregelverket gällande begränsad avdragsrätt
• Goda kunskaper i Excel och vana av att arbeta i olika affärssystem
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• Du får saker att hända och kan planera arbetet på ett effektivt sätt 
• Du är en lösningsorienterad och service-minded teamplayer.


Din ansökan
Nordax Bank samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar hanteras av dem. Skicka in ditt CV så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Anna Ekedorff (0709-52 53 68, anna.ekedorff@humancapital.se) och Max Hedgren (070-777 50 36, max.hedgren@humancapital.se). #LI-DNI


Om företaget
Nordax Bank är ett bolag mitt i en förändringsresa där vi jobbar med processutveckling och effektivisering för att nå bolagets övergripande affärsmål. Trivs du i en föränderlig miljö och har den kompetens och erfarenhet Nordax efterfrågar är detta ditt nästa steg i karriären!

Nordax är en nordeuropeisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig ut- och inlåning till drygt 160 000 kunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har cirka 200 medarbetare som alla arbetar från vårt kontor i Stockholm. Nordax ägs sedan 2018 av Nordic Capital Fund VIII och Sampo. Vi erbjuder våra kunder privatlån, bolån och sparande.

Kulturen på Nordax präglas av delaktighet och beslutskraft. Hos oss har alla möjlighet att påverka helheten. Vi är en inkluderande bank som arbetar för mångfald och jämlikhet. Vår värdegrund står som kompass i allt vi gör och hur vi agerar mot såväl medarbetare som kund. Vi är ansvarstagande, enkla, sunda och kundfokuserade.

Vi har ett tydligt hållbarhetsfokus och verkar för en positiv påverkan på vår omvärld. Vi arbetar för att integrera hållbarhetsarbetet i hela organisationen, och av den enkla anledningen vill vi också attrahera talanger som delar vår uppfattning kring vikten av hållbarhet. Ansvarsfullt företagande är centralt för oss. Vi är övertygade om att det genererar en långsiktig affärsnytta för oss samtidigt som det levererar värde till våra kunder, medarbetare och övriga intressenter.


Kontakt
Anna Ekedorff
E-post: 
max.hedgren@humancapital.se
Tel: 070 777 50 36Ansök nu

Sista ansökningsdag : 13 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Senior Financial Controller