Human Capital

Redovisningsansvarig till energikoncernen OX2

OX2 – ett svenskt bolag inom förnybar energi och återvinning av organiskt avfall – söker nu en redovisningsansvarig till sitt fina kontor i Gamla Stan. I rollen ansvarar du för redovisning av ett antal dotterbolag. In din roll ingår också olika typer av intäkts och kostnadsuppföljningar, rapportering, samt uppföljning av budget och prognoser. Eftersom OX2 är ett bolag i expansion är det viktigt att du som redovisningsansvarig drivs av att kontinuerligt försöka effektivisera och utveckla redovisningsprocesser och rapporteringsflöden. Det är en verksamhetsnära roll där du kommer ha en nära dialog med projektledare och nära samarbete med de andra redovisningsansvariga på ekonomifunktionen. Du blir en del av en välfungerande ekonomiavdelning med bred kompetens och trivsam arbetsmiljö. Ekonomifunktionen består av cirka 10 personer och du rapporterar till redovisningschefen.

Din utmaning

Rollen har både redovisningstekniska men även analytiska inslag vilket ställer krav på dig att både förstå den löpande redovisningen men även kunna dra slutsatser baserat på detta. Detta, i kombination med att OX2 ständigt växer, ställer krav på dig att bidra till utvecklingen av ekonomifunktionens arbetssätt. Du kommer arbeta med följande:
• Redovisningsansvar för ett antal svenska och finska bolag
• Färdigställa bokslut för fastställda perioder (månad, kvartal, halvår och helår)
• Leverera korrekta underlag för koncernkonsolidering
• Rapportering till ledning och projektgrupper
• Analysera verksamhetens utfall samt uppföljning mot budget och prognos
• Regelbunden kontakt med banken, revisorer och ansvariga för den finska verksamheten
• Säkerställa att gällande redovisningsregler följs

Din bakgrund

För att lyckas i rollen är det viktigt att du sedan tidigare har erfarenhet av liknande arbete, har ett stort intresse i redovisningsfrågor, har förmåga att överblicka helheten samt en stark kommunikativ förmåga. Vi ser också gärna att du uppfyller följande:
• Utbildad Civilekonom eller liknande
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet av kvalificerad redovisning
• Meriterande med bakgrund inom revison och kompetens inom IFRS
• Du har mycket goda kunskaper i Excel och om du arbetat i Maconomy är det meriterande
• Flytande i svenska och engelska och om du är flytande i finska är det ett stort plus

Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar OX2 med Human Capital och hänvisar alla frågor om tjänsten till dem. För att ansöka klickar du på länken nedan. Skicka gärna in ditt CV snarast då intervjuer sker löpande. Vill du veta mer om tjänsten? Vänligen kontakta ansvariga rekryterare Max Hedgren eller Tove Drangnell på 08-546 99 260

Om företaget

OX2 är en koncern med verksamheter inom förnybar energi och cirkulär avfallshantering. Koncernen erbjuder hållbara och ekonomiskt attraktiva produkter och tjänster inom storskalig vindkraft, decentraliserade energilösningar och biogasproduktion. Genom att öka tillgången på förnybar energi och förbättra återvinningen organiskt avfall driver OX2 omställningen mot en förnybar energisektor och en cirkulär ekonomi. OX2 har drygt 100 medarbetare som arbetar på olika platser i Sverige, Norge, Finland, Litauen, Frankrike och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Stockholm och omsättningen uppgick till 2 339 MSEK 2017.

Kontakt

Max Hedgren

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Redovisningsansvarig till energikoncernen OX2