Human Capital

Kvantiativ analytiker till myndighet

Vill du göra skillnad på riktigt? På uppdrag av en av Sveriges största myndigheter söker vi två kvantitativa analytiker med gedigen kompetens inom dataanalys och prediktiv modellering, som vill motverka bedrägerier mot välfärden och bidra till att statliga medel används på ett effektivt sätt.

Avdelningen för Kontroll och uppföljning, där analysteamet ingår, har ett samordningsansvar för hela myndighetens arbete för att upptäcka, stoppa och förebygga brott, felaktiga utbetalningar och bedrägerier mot välfärdssystemet. Analysteamet består idag av 7 medarbetare varav 3 fokuserar på kvantitativ urvalsanalys. Nu behöver analysteamet förstärkas med ytterligare två analytiker som brinner för såväl dataanalys i en kvantitativ roll som att motverka bedrägerier mot välfärdssystemet. Rollen är med placering på myndighetens huvudkontor i Stockholm city.

Din utmaning

I din roll som kvantitativ analytiker kommer du att arbeta med hela processen, från planering till genomförande och uppföljning. Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innebära att du ska identifiera riskindikatorer och utveckla samt implementera prediktiva modeller. Arbetet sker genom framtagande av information ur myndighetens datalager, samkörande av data från olika databaser samt bearbetning och analys av data. I rollen ingår även rapportskrivning och presentation av analysarbetets resultat. Du kommer att ha ett nära samarbete med beställare och mottagare av urvalet för att säkerställa en kvalitativ och effektiv process.

Din bakgrund

För att vara lyckosam i denna roll ser vi att du har en god analytisk förmåga och kan granska och bedöma data från olika källor samt värdera dessa med hänsyn till uppdraget. Vi ser även att du är kreativ och att du har ett passionerat intresse för dataanalys samt att du har förmågan att omsätta intressenters behov av dataanalys i realiserbara koncept och tillämpningar. Vi ser gärna att du som söker uppfyller följande kriterier:

• Högskole-/universitetsexamen inom statistik/matematisk statistik, fysik, nationalekonomi eller liknande inriktning.
• Erfarenhet från liknande arbete såsom dataanalytiker, riskanalytiker, data scientist, urvalsanalytiker eller liknande.
• God erfarenhet utav utveckling, produktionssättning och uppföljning av prediktiva modeller.
• Kunskaper inom programmering samt programvara för data mining/machine learning.
• Tidigare erfarenhet av att självständigt hantera och utföra komplexa analyser av information från stora datalager.

Din ansökan

Skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. För frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sandra Svegeboe på 0707774830 eller sandra.svegeboe@humancapital.se

Kontakt

Sandra Svegeboe
E-post: sandra.svegeboe@humancapital.se 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 19 november . Arbetsort : Stockholm


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Kvantiativ analytiker till myndighet