Human Capital

IKU-ansvarig

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

Vi tycker själva att SBAB är fantastiskt eftersom vi gillar att arbeta i en stimulerande miljö på en bank som inte är som andra. En rakryggad bank som vill och vågar utmana sina konkurrenter. Vi är tillräckligt få till antalet för att skapa möjligheten att kunna jobba brett och nära verksamheten men samtidigt tillräckligt stora för att ha möjlighet att satsa på nya idéer som vi tror på. Vi fokuserar på hållbarhet, digitalisering, nytänkande och tillväxt. Och viktigast av allt är våra kunder och våra medarbetare. För dem och för oss ska vi ta SBAB till nya nivåer och samtidigt ha jättekul på vägen.Din utmaning

Vi söker nu en driven och analytisk person som vill ta nästa steg i karriären inom kapitalområdet. Som IKU-ansvarig ansvarar du och dina kollegor i Kapital-gruppen för att prognosticera bankens risk och kapitalutveckling samt tolka och analysera kommande regelverk. Det dagliga arbetet består till hög grad av kvantitativ analys och databearbetning varför god teknisk kunskap är en viktig kompetens för tjänsten. 

Ansvarsområde och arbetsuppgifter utgör, men begränsas inte av, följande:
• Ansvara för den kvantitativ kapitalanalysen samt analysera och förklara bankens risker ur olika perspektiv främst kopplat till kapitalområdet.
• Projektleda samt driva större leveranser och processer kopplat till kapitalutvärdering.
• Ur ett strategiskt perspektiv utvärdera framtida risker, behov och inverkan på kapitalområdet och balansräkningen.
• Bevaka och analysera regulatoriska förändringar inom riskområdet och bidra till att SBAB efterlever dessa.
• Bidra med ad-hoc analyser av kvantitativ karaktär till VD och affärsområden.Din bakgrund

För att lyckas i denna roll så krävs en hög analytisk förmåga, att du är noggrann, gillar högt tempo och vill lyckas tillsammans med andra. Vi förväntar oss att du är beredd att ta bredare ansvar inom gruppen och att du mer än gärna delar med dig av din kompetens. Vidare ser vi gärna att du uppfyller nedan kriterier:

• Flera års arbetslivserfarenhet från konsultbolag, ratinginstitut eller ALM-grupp hos bank med stor balansräkning.
• Relevant akademisk utbildning, gärna civilingenjör eller civilekonom.
• God teknisk verktygslåda med erfarenhet utav modellering i Excel. Programmeringskunskaper i SAS eller liknande är mycket meriterande. 
• Kunskaper om relevanta regelverk och direktiv som CRR/CRD IV / BRRD.
• Du har ett strukturerat angreppsätt till problemlösning och uppskattar prestigelöst lagarbete.
• Motiveras av att lära ut och leda andra såväl i team som individuellt.Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Skicka in din ansökan redan idag. SBAB samarbetar med Human Capital i denna rekrytering. För frågar kontakta ansvarig rekryterare Mikael Schmidt på 070-415 85 13 eller Max Hedgren på 070-777 50 36Om företaget

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 400 000 och vi är cirka 600 medarbetare. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser 2018 bland större företag.Kontakt

Mikael Schmidt
E-post: mikael.schmidt@humancapital.se

 

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 27 april . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 27 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb IKU-ansvarig